Index Vakbarát Hírportál

Senki nem sejtette, hogy Whitney Houston élete romokban hever

2023. február 11., szombat 05:44

Ma 11 évvel ezelőtt hunyt el Whitney Houston, akinek neve egybeolvadt a bravúrénekléssel. A női előadók példaképként tekintenek rá páratlan zenei tehetsége miatt, azonban káros szenvedélye megkeserítette az életét, és végül a vesztét okozta.

Whitney Houston bárkinek a szívébe belopta magát, aki valaha hallotta őt énekelni. Évtizedekre visszanyúló pályafutása során többek között két Emmy- és hat Grammy-díjat nyert, és összesen 415 trófeát vehetett át munkássága elismeréseként. Lemezeiből 200 milliónál is többet adtak el világszerte, azonban egyre csak felívelő karrierje nem árulkodott arról, milyen kríziseken kellett keresztülmennie a magánéletében.

Súlyos drog- és alkoholproblémái végül már a munkában is akadályozták, és kezdett lecsúszni a lejtőn. Február 11-én, azaz ma 11 évvel ezelőtt a fürdőkádban találtak rá eszméletlen állapotban, már nem lehetett megmenteni az életét. Távozása az egész világot megrázta, és sokan máig érthetetlennek tartják,  fényes karriere  hogyan érhetett ilyen tragikus véget. A 48 éves korában elhunyt énekesnő haláláról az alábbi kvízzel emlékezünk meg, amelyet kitöltve ön is közelebbről megismerheti minden idők egyik legnagyobb hangú előadóját.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Whitney Houston 2004. szeptember 15-én. Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images)

Rovatok