Index Vakbarát Hírportál

Nem Harry herceg az első a királyi családban, akinek terítékre került a szexuális élete

2023. február 14., kedd 07:47

A brit királyi család palota falai mögött élt mindennapjaival kapcsolatban mindig is nagy volt a hallgatás, így Harry herceg sokakat meglepett kitárulkozó kötetével, amelyben többek között szüzessége elvesztéséről is beszámolt. Az általa csak idősebb nőként emlegetett hölgy nemrég a saját szemszögéből mesélte el a történteket, azonban nem a herceg az első a famíliában, akinek kiteregetik a magánéletét.

Január közepén debütált Harry herceg önéletrajzi könyve, a Spare, azaz Tartalék, amelyben több olyan emléket is felelevenített a múltjával kapcsolatban, amelyek igen kényelmetlenül érintették a királyi családot. Amellett, hogy a família és a közte feszülő ellentétet, illetve a brit sajtó ellene indított lejáratókampányát vesézte ki, említést tett szüzessége elvesztéséről is. Mint kifejtette, egy idősebb nővel feküdt le egy forgalmas kocsma mögött, amit nem nevezett jó élménynek, mivel úgy bánt vele, mint egy csődörrel.

A kötet megjelenése óta egyébként jelentkezett az említett hölgy is, Sasha Walpole, aki akkoriban III. Károly lovászlánya volt, közölve: valóban szenvedélyesen szeretkeztek, azonban mindez két barát között történt, amit a herceg nem említett meg. Ugyanakkor nem Harry az első a famíliában, akinek a szexuális életén, illetve a szüzessége elvesztésén csámcsog a sajtó. A királyi család több tagjának múltjában is rejlenek olyan események, amelyeket nem feltétlen szeretnének, hogy napvilágra kerüljenek, azonban mint azt tudjuk, soha semmi nem marad titokban.

III. Károlyt is egy idősebb nő terelgethette volna

Harry herceg mellett édesapjának, III. Károly királynak is egy nála idősebb nővel lehetett volna dolga. Bár előbbi esetében ez a korkülönbség csak három év, utóbbinál már jóval több, 13 év. Korábban egy brit színésznő, Amanda Barrie nyilatkozott arról, a néhai Fülöp herceg barátja, a színész James Robertson Justice kérte meg őt arra, hogy találkozzon az akkor még herceg Károllyal, és adjon felvilágosítást neki a szexről.

Azt mondta: »Nem olyan emberre van szükségünk, aki tapasztalt, de tisztában kell lennie a dolgokkal. Őszintén szólva, a legfontosabb, amire az embernek szüksége van, az a humorérzék, és tudom, hogy az neked megvan.« James jelezte, ha jól mennek a dolgok, egyfajta biztos pontot jelenthetek a számára – nem egy barátnőt, hanem valakit, aki a háttérből segíti

– mondta Amanda Barrie.

A színésznő azonban végül nemet mondott a nemes felkérésre, mivel úgy gondolta, a 14 éves Károlynak ez egy szörnyű élmény lett volna, és nem akarta, hogy később őt hibáztassák. Jonathan Dimbleby, a király életrajzírójának elmondása szerint az első intim együttlét III. Károly diákkorában jöhetett el. Szüzességét pedig a chilei nagykövet lányával, Lucia Santa Cruzzal veszthette el.

Elúszott a házasság

III. Károlyhoz hasonlóan Kamilla királyné szexuális élete is többször terítékre került már, főleg amiatt, mert kezdetben állítólag azért nem házasodhattak össze, mert utóbbi már nem volt szűz. Akkoriban ugyanis létfontosságú volt, hogy a herceg szűz lányt vegyen feleségül. Ugyan 1971-ben ismerkedtek meg, csak 34 évvel később lettek férj és feleség. Ahogy a 2007-ben megjelent, Queen Consort című dokumentumfilmben taglalták, Kamilla királyné 17 éves korában veszthette el a szüzességét egy Kevin Burke nevezetű férfival. 

Nagyon szórakoztató egyéniség volt, rendkívül népszerű, bár nem olyan szép, mint Mary Gaye, de vonzó és szexi. Soha nem volt szégyenlős vagy félénk, mindig volt valami érdekes mondanivalója. Egy éven át Kamillával voltam. Azt hiszem, szerelmesek voltunk. Aztán elhagyott engem

– emlékezett később Burke.

Kamilla királyné ugyan akkor még nem jöhetett szóba, viszont Diana hercegné mellett szólt, hogy neki nem volt dolga korábban férfival, így beleillett a királyi család által megalkotott tökéletes feleségjelölt-szerepbe. A királynő ugyanis mindenképp azt szerette volna, hogy a fia szűz lányt vegyen el. Az akkor még csak 19 éves hercegnének a hírek szerint egyáltalán nem volt barátja Károly előtt, amit a nagybátyja is megerősített később. Mint azt Tina Brown az általa írt Diana Chronicles könyvben kifejti, III. Károlynak párt találni olyan nehéz vállalkozás volt, mintha a Loch Ness-i szörnyeteget keresnék. Az író ugyanakkor megjegyezte, az, hogy Diana hercegné szűz volt, rendkívül nagy szerepet játszott abban, hogy végül összeházasodtak.

Szerelmi háromszög?

Egy időben a néhai II. Erzsébet egyetlen lányának, Anna hercegnőnek a háta mögött is pusmoghattak, mivel a feltételezések szerint Kamilla királyné volt férje, Andrew Parker Bowles vehette el a szüzességét. Phil Dampier királyi szakértő elmondása szerint a férfi akkoriban kifejezetten vonzó és magabiztos volt, így nem egy kalandban volt része. Mint hozzátette, a hercegnő őrülten szerelmes volt belé, de túl fiatalnak találta magát hozzá képest, mivel 11 év volt a korkülönbség kettejük között.

Mindemellett a királyi sarj úgy vélte, megvan az esély arra, hogy Bowles a későbbiekben megcsalja őt, így nem gondolta, hogy komoly kapcsolat alakulhat ki közöttük. Érdemes megjegyezni ugyanakkor azt is, hogy Kamilla királynénak és Anna hercegnőnek nem egy időben volt viszonya Bowleszal, így nem volt szó szerelmi háromszögről. 

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: Neil Hall / MTI / EPA)

Rovatok