Index Vakbarát Hírportál

Kiabált a fájdalomtól, akkorákat esett Oszvald Marika

2023. február 15., szerda 07:32

Oszvald Marika a SUP után a síelést is kipróbálta. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő sokat bukdácsolt a tanulópályán, de elmondása szerint ez a színpadon is elég gyakran előfordul vele. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja örömmel jegyezte meg, hogy ízületi fájdalmak szerencsére már nem gyötrik.

A Budapesti Operettszínház sztárjáról köztudott, hogy túl a hetvenen sem igazán tud megmaradni egy helyben, mindig izeg-mozog, és nagyon szeret sportolni is. A nyári SUP-ozás után a téli hónapokban sem unatkozik, ha éppen nincs fellépése vagy előadása, akkor legújabb szerelmének, a síelésnek hódol. A művésznőnek nagyon hiányzik a sok hó, ami gyermekkorában még gyakori jelenség volt.

Oszvald Marika nemrég ellátogatott egy fővárosi síparkba, ahol elsajátította a síelés alapjait egy műanyag tanulópályán. Mint mondta, ez sem maradhatott ki az életéből, és nem fél az eséstől, hiszen egész életében rengeteget esett. Sokszor olyan nagyokat, hogy kiabált a fájdalomtól. Azt ugyanakkor bevallotta, hogy a térdét azért eléggé félti. Eleinte még sokat bukdácsolt, de a kezdeti nehézségeket leküzdve hamar ráérzett erre a sportra is. Elmondása szerint nagyon beleszeretett a síelésbe, nem csak fellángolás volt számára a lesiklás élvezete. 

Viccesen megjegyezte, hogy akár a téli olimpián is elindul.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznőt a Tények Plusz stábja szólaltatta meg gyakorlás közben, és felidézett néhány emlékezetes történetet, jelenetet is a színpadi esésekkel kapcsolatban.

Egész életemben rengeteget estem. Nemcsak véletlenül, hanem direkt is. Az ember a színpadon kipróbál néhány figurát, amiben – ha a partner nem kapott el – úgy csúsztam be a sarokba, hogy a fejem koppant a földön. Ilyenek vannak, de ezeket én hétköznapi dolgoknak tartom, és bírom a fájdalmat is

– mondta Oszvald Marika, aki hozzátette: ha orra bukik, vagy hanyatt esik, nem problémázik, nem zavarja, ha megbámulják a nézőtérről, gyorsan felpattan, és mintha mi sem történt volna, folytatja az előadást.

Ízületi problémái voltak

A színésznő decemberben arról beszélt, hogy nehéz időszakon van túl, mivel ízületi problémákkal küzdött, amelyek hatással voltak a mindennapjaira is.

Úgy éreztem, mintha a lábszárcsontom ki akarna jönni a combcsontomon, iszonyatos fájdalom volt, szinte húztam magam után a lábam. Elhasználtam a testemet, és bizony a fájdalom sem került el. Emiatt is kezdtem el egy ízületregeneráló gyógynövénykúrát, ami szerencsére elmulasztotta a bajaimat

– mesélte akkor a művésznő.

(Borítókép: Oszvald Marika 2015. március 16-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok