Index Vakbarát Hírportál

Kenuba rejthették VV Fanni holttestét

2023. február 18., szombat 12:15

A ValóVilág egykori szereplőjének halálával kapcsolatban a feltételezett elkövetőt már bíróság elé állították, de a holttestet azóta sem találták meg. Most egy áramlástani szakember elmélete segíthet megtalálni Novozánszki Fanni maradványait.

Novozánszki Fanninak, a ValóVilág egykori szereplőjének 2017 novemberében veszett nyoma. A rendőrség akkor elfogta B. Lászlót, akit a bíróság gyilkosság vádjával életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt, de fellebbezés miatt az eset még mindig nem zárult le, másodfokon folytatódik a tárgyalás. Ennek ellenére a lány holtteste sosem került elő.

Kamerafelvételek és GPS-koordináták alapján beazonosították, hogy B. László Szalkszentmártonban járt Novozánszki Fanni eltűnését követően, ahol lement a Dunához. Ezt megelőzően a feltételezett elkövető egy kenut is ellopott attól a sportszervezettől, melynek tagja volt – ahonnan ezért ki is zárták. A hatóságok speciális eszközökkel és búvárok bevonásával átkutatták a folyó azon szakaszát, de a lány maradványaira nem bukkantak rá.

A Fanni-ügy az első perctől fogva nagyon foglalkoztatja a civil embereket is. Rengeteg levelet kapok a mai napig, különböző teóriákkal, persze ezeknek az írásoknak a nagy része nem vehető komolyan. Volt, aki a túlvilágról kapott üzenetet Fannitól, más pedig a sarki kisboltban látta. Amit azonban ez a szakmérnök jelzett, majd szóban is elmondott, még számomra is elgondolkodtató

– mondta a Blikknek Lichy József.

Most az áramlástani szakember elmélete új megvilágításba helyezi az esetet. Amennyiben B. László a kenut szándékosan elsüllyesztette, és arra használta, hogy azzal tartsa lenn a víz fenekén a lány holtestét, akkor van rá esély, hogy a maradványok még mindig ott legyenek, a búvárok viszont azokra hagyományos módszerekkel ne találhassanak rá. A lap szerint egy új kutatás az ehhez szükséges eszközökkel – amennyiben az elmélet helytálló – pontot tehet az ügy végére.

Szülei még 2022 novemberében, az ötéves elévülési idő lejártával kérelmezték, hogy Novozánszki Fannit a hatóságok nyilvánítsák halottá. A család szerette volna lezárni végre az ügyet. Amennyiben mégis új kutatás indul a jelenlegi elmélet alapján, az minden nehézség ellenére lehetőséget adhat akár egy teljesebb lezárásra is.

Rovatok