Index Vakbarát Hírportál

Kapcsolatba lépett a McCann család a magát a lányuknak kiadó lengyel nővel

2023. február 21., kedd 15:57

Tovább bonyolódik annak a 21 éves lengyel lánynak a története, aki azt állítja, ő az évekkel ezelőtt, még kislányként eltűnt Madeleine McCann. A most Julia Wendell néven élő fiatal nő egy Instagram-oldalon közölte teóriáját a nagyvilággal, amely olyan felkapott lett, hogy mostanra közel egymillió követőre tett szert. A hír természetesen a McCann családhoz is elért, akik Wendel elmondása szerint már fel is vették vele a kapcsolatot.

Korábban már az Index is beszámolt arról a lengyel nőről, aki azt állítja, ő az a Madeleine McCann, akinek kislányként, sok évvel ezelőtt veszett nyoma. A nyomozókat egyelőre nem győzte meg erről, a 21 éves lány elmondása szerint azonban egy DNS-teszt hamarosan mindent eldönt.

MInt írtuk, a kiskorú még 2007-ben tűnt el Portugáliában, és a hatóságok szerint minden jel arra mutat, hogy meggyilkolták (bár a maradványai mind a mai napig nem kerültek elő). A nyomozás azóta is tart, a gyilkosság első számú gyanúsítottja pedig egy német pedofil, Christian Brückner – bár róla tavaly több tanú is azt állította, hogy nem követhette el a gyilkosságot.

A rejtélyes, saját bevallása szerint 21 éves nő még múlt héten tűnt fel Instagramon, ahol az @iammadeleinemcann felhasználónévvel regisztrált. Állítása szerint őt is elrabolhatták gyermekkorában, mert nem sok mindenre emlékszik, viszont csak néhány hónapja döbbent rá arra, hogy megeshet, valójában ő Madeleine McCann. 

A történet bökkenője, hogy a 21 éves kor nem stimmel – hiszen ha McCann élne, 19 éves lenne –, de ezt azzal magyarázza, hogy lehet, rosszul tudja a saját korát. A Mirror azt írja, a Julia Wendell nevezetű nővel a McCann család már fel is vette a kapcsolatot, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyenek az ügy végére – egy egyszerű DNS-teszttel ugyanis könnyen kideríthető, hogy igazat állít-e a lengyel nő.

(Borítókép: Madeleine McCann. Fotó: Andrew Milligan – PA Images / PA Images / Getty Images)

Rovatok