Index Vakbarát Hírportál

Szexrabszolgát csinált kiskorú tanítványából a magyar edző

2023. március 3., péntek 17:08

Egy világbajnok magyar sportoktató férfit, aki egy vallási felekezet hittérítője, szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak. Az esetnek eddig egy sértettje van, de a több mint hatvan tanúvallomás szerint nem ő lehet az egyetlen áldozat. A gyanúsított jelenleg is gyermekekkel foglalkozik a vallási gyülekezet sportiskolájában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya közölte, hogy szexuális kényszerítés gyanúja miatt folyik nyomozás F. Márton ellen. A bűncselekménynek eddig egy sértettje van, az eljárásban egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A Blikk információi szerint a nyomozás másfél éve tart, a karateedző pedig szabadlábon védekezhet, sőt

jelenleg is gyerekekkel foglalkozik vallási gyülekezete sportiskolájában.

A lap pénteken ellátogatott a IV. kerületi edzőteremhez, majd a férfi otthonához is, azonban egyik helyszínen sem találkoztak vele. Egyik szomszédját azonban sikerült megszólaltatniuk:

Már a botrány kirobbanása előtt tudta itt mindenki, miféle ember. Egy ismerősöm kamasz fiainál is bepróbálkozott, azóta nem is járnak hozzá. Mióta belemenekült egy egyházba, azt hiszi, bűnbocsánatot nyert. Két éve a felnőttkorú fiával lakik

– mesélte az egyik szomszéd.

2015-ben kezdődött

Az egykori világbajnok férfihoz 2015-ben kezdett el járni egy akkor 15 éves fiú, akit teljesen behálózott, és – a nyomozati iratok szerint – három év alatt legalább száz alkalommal történt közöttük szexuális együttlét.

A gyermek eleinte kétszer járt hozzá masszázsra, kétszer pedig edzésre. Vallomásából kiderül, hogy a masszázsok sokszor túlságosan is intimre sikerültek, ami után a férfi közösült is a fiatal fiúval.

A fiú édesapja tett végül feljelentést hat évvel később

A négy évig tartó szörnyűségeket a gyermek ugyan jelezte édesanyjának, ám ő kételkedve fogadta állításait, ráadásul a sportedző érzelmileg őt is manipulálta, megkörnyékezte, végül a gyülekezeten keresztül ki is szakította a családjából. A fiú édesapja akkoriban súlyos betegségben szenvedett, folyamatosan kezelésekre járt, így csak annyit vett észre, hogy a fia zárkózottabb.

Hiába kérdezte, nem mert megnyílni, így végül csak 2021 novemberében tudta meg, mik történtek vele. Másnap feljelentést tettek. Amikor az édesapa személyesen felkereste az edzőt, utóbbi életveszélyesen megfenyegette.

Belegondolni is borzalmas, de szexrabszolgának tartotta a fiamat a gátlástalan karateedzője (a Magyar Karate Szövetség szerint nem karatés, részletek a továbbiakban – a szerk.). Nagyon megviselte ez az egész, pszichésen nincs jól, egy életre szóló traumát szenvedett el. Hamarosan kríziskezelő pszichológus is fog neki segíteni. A barátnője és én is támogatjuk mindenben

– árulta el a lapnak a fiú édesapja. A Blikk úgy tudja, idáig minimum 60 személyt hallgattak meg tanúként az ügyben, a vallomások szerint pedig nem ez a fiú lehetett az egyetlen, akit F. Márton megronthatott.

Reagált a Magyar Karate Szövetség

A Magyar Karate Szövetség reagált a hírre. Mint írták,

a gyanúsított nem karatés és nem tagja a karate szövetségnek, így értelemszerűen az UTE karate szakosztályának sem tagja. A Magyar Karate Szakszövetség elhatárolódik, és mélységesen elítéli a cikkben leírtakat.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06 (80) 225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi áldozatsegítő központban kérhet segítséget, az áldozatsegítő központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok