Index Vakbarát Hírportál

Fordulat, mégis börtönbe kerülhet Galambos Lajos

2023. március 8., szerda 09:27

A Budaörsi Járásbíróság elutasította Galambos Lajos halasztási kérelmét, ezért rácsok mögé kerülhet a zenész-előadóművész, akit decemberben három év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek.

Mint írták, a másodfokú jogerős ítélet alapján az elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére. A férfi védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért, így a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására. Ezért az elítéltnek nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A Budapest Környéki Törvényszék mint másodfokú bíróság december 7-én jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

A Budaörsi Járásbíróság 2023. február 28-án határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető, közölte szerda reggel a Budapest Környéki Bíróság.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír – hangsúlyozták.

Mint korábban megírtuk, múlt hét szerdán kórházba kellett szállítani Galambos Lajost. A zenész-előadóművészt boldogasszonypusztai birtokáról vitte el egy szirénázó mentőautó. Mint mondta, súlyos fulladásos roham tört rá, emiatt kellett bevinni az intézménybe.

A zenész nemrégiben gyógyíthatatlan betegségéről vallott, ami miatt halasztást kért börtönbüntetésének letöltésére. Elmondása szerint jobban örülne, ha bevonulhatna a börtönbe, mert az azt jelentené, hogy teljesen egészséges. Mint azt elmondta, tüdőtágulása van, úgynevezett keszonbetegség, amitől gyakran fullad és köhög.

(Borítókép: Galambos Lajos 2021. szeptember 16-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok