Index Vakbarát Hírportál

Készültségben a Buckingham-palota Harry hercegék miatt

2023. március 10., péntek 15:30

Bár Harry herceg és Meghan Markle még nem jelezett vissza azzal kapcsolatban, részt vesznek-e III. Károly megkoronázásán, a szervezők készülnek az érkezésükre.

Sussex hercege és hercegnéje már évek óta kifejezetten rossz viszonyt ápol a királyi családdal, amin csak még tovább rontott Harry herceg januárban megjelent önéletrajzi könyve, illetve a tavaly év végén debütált netflixes sorozatuk.

A királyi sarj bocsánatkérést vár a királytól, III. Károlytól, illetve bátyjától, a trónörökös Vilmos hercegtől a múltban történt sérelmek miatt. Korábbi állítása alapján ha ez nem történik meg, nem is szeretne részt venni az uralkodó május 6-i megkoronázásán.

A hírek szerint ugyan a pár megkapta a meghívót az eseményre, egyelőre még nem jeleztek vissza, hogy elmennek-e. A Buckingham-palota ennek ellenére már lázasan készül az érkezésükre.

Palotabeli források szerint a szervezőket arra utasították, úgy készüljenek, hogy Sussex hercege és hercegnéje részt fog venni a jeles alkalmon, bár hivatalosan erről még nem érkezett megerősítés. 

Harryt és Meghant minden szempontból számításba vették, legyen szó az autókról, az üléstervekről, az étkezésekről

– mondta egy bennfentes. 

A Daily Mail szerint ha Harry herceg és Meghan Markle úgy is dönt, hogy az Egyesült Királyságba repül a rendezvényre, valószínűleg csak néhány nyilvános eseményen fognak részt venni a háromnapos ünnepi hétvégén, amely a szombati westminsteri apátságban zajló ceremónia köré fog összpontosulni.

A lap kifejtette: a királyi család ezt követően várhatóan a Buckingham-palota erkélyén fog megjelenni – és kérdéses, hogy csak a hivatalos királyi teendőket ellátó családtagokat láthatjuk-e majd ott, vagy Harry herceget és Meghan Markle-t, illetve a kegyvesztett András herceget is.

Harry hercegék Londonba utazása nagy szenzáció lenne, mivel a királyi sarj a sokakat megbotránkoztató önéletrajzi könyve óta nem járt az Egyesült Királyságban.

A szigetország lakóinak jelentős része ugyanakkor nem tartja helyénvalónak, hogy a herceg így szegült szembe a családjával. Ezen ellenérzések pedig akár be is árnyékolhatják III. Károly nagy napját. 

(Borítókép: Harry herceg és Meghan Markle 2018. július 11-én. Fotó: Samir Hussein / Samir Hussein / WireImage / Getty Images)

Rovatok