Index Vakbarát Hírportál

Chuck Norris egyszer reggelire ebédet vacsorázott

2023. március 10., péntek 06:42

Nem tartozik a legnépszerűbb színészek közé, mégis szinte mindenki ismeri Chuck Norris nevét a világon. A róla készült mémekkel és viccekkel halhatatlanná vált harcművész ma ünnepli 83. születésnapját. A mindannyiunk texasi kopójáról készült kvízünkben pedig ön is tesztelheti, mennyire ismeri az életét.

Hiába ismeri mindenki kemény harcművészként vagy legyőzhetetlen sheriffként, az 1940. március 10-én született Chuck Norris gyerekként korántsem tűnt olyannak, mint aki valaha bárkit is elintézhet majd, az pedig pláne nem volt valószínű, hogy egyszer világhírű színész lesz.

Az ír és cseroki felmenőkkel is rendelkező Norris ugyanis meglehetősen visszahúzódó és középszerű tanuló volt gyerekként, a sportok egyáltalán nem vonzották, így a küzdősportok világával is csak jóval idősebb korában ismerkedett meg – részben annak köszönhetően, hogy akkoriban sokat bántották a származása miatt, ő azonban sosem tudta megvédeni magát. 

1958-ban Norris csatlakozott az Egyesült Államok légierejéhez, mint katonai rendész, és az osani légibázisra került Dél-Koreába. Itt kapta a Chuck becenevet, amelyet később felvett. Koreában tangszudóedzésekre kezdett járni, később pedig több harcművészettel is megismerkedett. Fekete övet szerzett tangszudóban, taekwondóban és Shito-Ryu karatéban, valamint brazil dzsúdzsucuban is. Végül harc nélkül 1962-ben szerelt le a seregből, amely megnyitotta számára a színészet felé vezető utat. 

Egy harcművészeti bemutatón a kaliforniai Long Beachen találkozott Bruce Lee-vel, aki azt javasolta neki, hogy próbálja ki magát színészként. 1972-ben a A Sárkány útja filmben, mint Bruce Lee ellenfele szerepelt, majd 1977-ben az Országúti bunyós című alkotásban eljátszotta első főszerepét is. 

Több nagy költségvetésű mozifilmben játszott, mielőtt a televíziós ipar felé fordult, azonban az 1980-as évek végére csillaga leáldozni látszott, így 1993-ban elkezdte a Walker, a texasi kopó forgatását, mely nyolc évig futott a CBS csatornán.

Mégsem ezekkel, hanem olyan viccekkel vált igazán népszerűvé, mint például:

Chuck Norris egyszer nyakon vágott egy lovat. Azóta vannak zsiráfok.

Vagy hogy:

Chuck Norris egyszer reggelire ebédet vacsorázott.

Illetve:

Chuck Norris 82 évesen meghalt, de már sokkal jobban van.

De mit lehet tudni a ma már 83. születésnapját ünneplő, kiváló mémalapanyaggá avanzsált harcművész-színészről? Tesztelje tudását mai kvízünkben! 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Chuck Norris. Fotó: Dick Loek / Toronto Star / Getty Images)

Rovatok