Index Vakbarát Hírportál

Majkáék bezsákolták az év nézettségi rekordját

2023. március 14., kedd 11:31

Egy csaknem harminc év után leporolt vetélkedő fogta meg a legtöbb magyar tévénézőt vasárnap este, és az adatok szerint hétfőn is kitartott a TV2-s Zsákbamacska lendülete.

Vasárnap a megszokottnál korábban, 18.45-kor kezdődött a Sztárban Sztár a TV2-n, a csatorna ugyanis a show-műsor hátszelében vezette fel az 1994-től egy éven át a Magyar Televízióban futott Zsákbamacska leporolt verzióját. A húzás bejött, a Majka és Pápai Joci által vezetett vetélkedő sztárjátékosokkal erősítő előpremierje  idei rekordként a teljes lakosságban (4+) 1,318 millió nézőt (a 18–49-es korosztályban 451 ezer nézőt) hozott, és ezzel az idei év legnézettebb műsora lett mindhárom kiemelt korcsoportban.

Az elmúlt hónapokban az egymilliós nézettség elsőként Kasza Tibi Szerencsekerekének jött össze, március első hetében négyezerrel ugrotta meg az álomhatárt.

A TV2 közleménye szerint négyszer annyi néző választotta a Zsákbamacskát, mint az RTL azonos idősávját, a teljes lakosság körében pedig még ennél is magasabb arányú volt a két csatorna közötti különbség. Ezzel a nézőszámmal a teljes lakosságon belül 30,3 százalékos nézői részesedést ért el, míg az RTL az azonos idősávban 4,4 százalékot – írják.

Örülök, hogy a nézők ennyire jól fogadták, és bízom benne, hogy a későbbiekben is sokan kíváncsiak lesznek rá

– idézte a csatorna közleménye Fischer Gábort, a TV2 Csoport programigazgatója, aki úgy fogalmazott, váratlan programstratégiai döntéssel indították különleges pozícióban a Zsákbamacskát.

Az igazi kérdés persze az, hogy mire mennek Majkáék a Sztárban Sztár segítsége nélkül hétköznaponként. A Nielsen hétfői nézettségi adatai alapján tart a lendület, a Zsákbamacskát az idősávjában a tévénézők átlag 26,5 százaléka követte a 18–49-es korosztályban, sem a Drága örökösök, sem a Mi kis falunk nem tudta megszorítani. Régóta nem fordult elő, hogy szórakoztató műsor hétköznap este ilyen nézettséget tudott elérni.

(Borítókép: TV2 Sajtószoba)

Rovatok