Index Vakbarát Hírportál

Sam Neill: Lehet, hogy haldoklom

2023. március 17., péntek 20:48

A napokban megjelenő életrajzi könyvében Sam Neill elárulta, hogy harmadik stádiumban lévő leukémiával kezelik. A színész azt állítja, soha nem állt szándékában könyvet írni, de minél többet írt, annál inkább rájött, hogy ez ad értelmet az életének.

A jövő héten jelenik meg Sam Neill Did I Ever Tell You This? című életrajzi könyve, amelyben a 75 éves színész már a memoár első fejezetét erősen indítja, és súlyos betegségéről ad számot.

Az a helyzet, hogy csaló vagyok. Lehet, hogy haldoklom

– írja könyvében Sam Neill.

A The Guardian beszámolója szerint a színész azért kezdett el az életéről írni, hogy lefoglalja magát, de a kezelések ideje alatt egyfajta gyógyírként is hatott rá az írás. Elmondása szerint nem volt mit tennie, és mivel hozzászokott, hogy mindig dolgozik, elgondolkodott azon, mitévő legyen.

Szeretek dolgozni. Szeretek dolgozni járni. Szeretek mindennap emberekkel lenni, és élvezni az emberek társaságát, a barátságot. Hirtelen megfosztottak ettől, és arra gondoltam, hogy mit fogok most csinálni?

– fogalmazott a lapnak a színész, aki azt állítja, soha nem állt szándékában könyvet írni, de minél többet írt, annál inkább rájött, hogy ez ad értelmet az életének. „Tényleg életmentő volt, mert nem tudtam volna ezt végigcsinálni úgy, hogy közben nem foglalom le magam valamivel” – tette hozzá.

Saját bevallása szerint ez a könyv nem a betegségéről szól. 

Sam Neill többek között az Írországban eltöltött gyerekkorától, az új-zélandi farmján eltöltött időről is ír, de olyan vicces történeteket is megoszt, amelyek filmforgatásokon történtek meg vele.

A színésznél tavaly márciusban, a Jurassic World: Világuralom című film bemutatását követően diagnosztizáltak angioimmunoblasztos T-sejtes limfómát, amit kemoterápiával kezeltek. A kezelés azonban nem volt sikeres, ezért egy újfajta kemoterápiás kezelést kapott. Bár jelenleg nincs rákja, a kezelést élete végéig havonta kapnia kell.

(Borítókép: Sam Neill 2019. október 11-én. Fotó: David Zorrakino / Europa Press / Getty Images)

Rovatok