Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül a volt brit miniszterelnök képét használta plakátjaihoz a Netflix Lewis Capaldié helyett

2023. március 29., szerda 13:11

Egyesek szerint rendkívül kínos véletlen, mások szerint remekbe szabott médiafogás, egy biztos, az egész internetet felbolygatta, hogy a brit énekes, Lewis Capaldi életét bemutató Netflix-dokumentumfilmet a korábbi miniszterelnök, Liz Truss képével reklámozták.

Nem lennénk a Netflix streamingszolgáltató hirdetésekért felelős csapatának a helyében, amely rendkívül kínos bakit követett el a napokban, a brit popénekes, Lewis Capaldi készülő dokumentumfilmjének plakátjára ugyanis tévedésből – egyesek szerint inkább zseniális marketingfogásként – nem őt, hanem a rövid ideig a brit miniszterelnöki széket elfoglaló Liz Truss fiatalkori képét szerkesztették rá. 

Capaldi kedden a Twitteren tréfásan osztotta meg gondolatait, és adott hangot felháborodásának a kép miatt. 

Aki a Netflix óriásplakátjaiért felelős, azt ki kell rúgni 

– írta vélhetően korántsem komolyan az előadó. 

Sok rajongó szintén mulatságosnak találta a marketingfogást, a nemrég kihelyezett plakátokról többen is képet osztottak meg a közösségi médiában. 

A történtek azért lehetnek igazán figyelemfelkeltők, mert

 A reklámplakáton látható kép Truss egy korábbi beszédéből származik, amelyet még tinédzserként mondott a ma már 47 éves politikus.

A hirdetés ily módon való elkészítése azonban komoly gyanút kelt annak szándékossága miatt, mert korábban, még 2022 szeptemberében Capaldi pontosan ugyanezt a fotót tette közzé Twitter-oldalán, szóvá téve azt, hogy vajon miért hasonlít ennyire a női politikusokra. 

A médiahekk – vagy a szerencsétlen húzás – mindenesetre jól sült el, hiszen hatalmas hírverést csinált a közösségi oldalakon, az internet népének pedig talán a készülő dokumentumfilmhez is sokkal inkább megjött a kedve.

Úgy gondolom, hogy olyan embernek tekintenek engem, aki nagyon nyitott, őszinte, és készségesen megmutatja magát a közösségi médiában, az interjúkban vagy a színpadon. De valójában nagyon sok mindent szeretek magamban tartani. A forgatás elején nagyon ideges voltam, és még mindig az vagyok, kíváncsian várom a film fogadtatását

– nyilatkozta Capaldi korábban, aki sokáig rá sem akart bólintani a streamingszolgáltató felkérésére. 

A Tourette-szindrómával küzdő énekes életét bemutató How I'm Feeling Now április 5-től lesz elérhető a Netflixen.

(Borítókép: Lewis Capaldi 2022. július 25-én. Fotó: Oleg Nikishin / Getty Images)

Rovatok