Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mi okozta David Crosby halálát

2023. április 11., kedd 14:50

Zenésztársa elmondása szerint álmában hunyt el David Crosby, aki halálát megelőzően másodszor is elkapta a koronavírus-fertőzést.

Január végén, 81 éves korában halt meg a The Byrds és a Crosby, Stills & Nash alapító tagjaként ismert zenész, David Crosby. Bár halála okát akkor nem hozták nyilvánosságra, felesége, Jan Dance közölte, hosszú betegség következtében hunyt el.

Crosby volt zenésztársa, Graham Nash ugyanakkor a napokban egy podcastben fejtette ki, mi is vezetett pontosan a legenda halálához. Elmondása szerint Crosby néhány órával azután halt meg, hogy egy Los Angeles-i koncertre próbált.

Három napon át tartó próba után kissé rosszul érezte magát. Korábban már volt koronavírusos, de másodjára is elkapta. Hazament, és úgy döntött, alszik egyet, de nem ébredt fel többé. Meghalt az ágyában

mondta, kifejtve: már önmagában az megdöbbentő, hogy megélte a 81 éves kort, de halála mindenkit sokként ért. 

David Crosbynak az elmúlt években többször is meggyűlt a baja az egészségével, az 1990-es évek elején elkapta a hepatitis C-t, majd 1994-ben májátültetésen esett át. A zenész 1964 és 1967 között a The Byrds énekese és gitárosa volt Gene Clark, Chris Hillman és Michael Clarke mellett. Olyan slágereik születtek, mint a Turn! Turn! Turn! és a Mr. Tambourine Man.

Később Graham Nashsel és Stephen Stillsszel karöltve megalapította a Crosby, Stills & Nash együttest, és már az 1969-es debütáló albumuk többszörös platinalemez lett. A lemezen olyan dalok szerepeltek, mint a Suite: Judy Blue Eyes és a Marrakesh Express.

Rovatok