Index Vakbarát Hírportál

Döntés született Béres Alexandra peres ügyében

2023. április 27., csütörtök 21:05

Béres Alexandrának adott igazat a bíróság, így pert nyert Király Dávid Izmaellel szemben, aki korábban azt állította, a fitneszedző áll azon Facebook-csoport élén, amelyben Schobert Norbertet és a családját járatják le.

Még 2022 nyarán kezdett el cikkezni arról a hazai sajtó, hogy A nagy Norbiréka biznisz nevezetű Facebook-csoport – amelyben Schobertéket és a cégüket igyekeztek lejáratni – mögött Béres Alexandra és a férje állhatnak. Az egyik felhasználó, Király Dávid Izmael azt állította, bizonyítékai vannak ennek alátámasztására – például egy PayPal-számla, amin a Facebook-oldallal kötött egyik tranzakció részletei láthatóak, rajta Béres férjének a nevével és a fitneszedző telefonszámával. Az ügy végül a bíróságig jutott, Schobert Norberték feljelentést tettek a csoport ellen, és a Béres Alexandra Facebook-oldalán közzétett egyik legutóbbi bejegyzés szerint nemrég döntés is született: 

Ma a bíróság büntetőügyben bűnösnek mondta ki K. Dávid I. vádlottat, azért, mert tavaly nyáron a sajtóban azt állította, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy a férjem és én állunk a Schobert családról rendszeresen posztoló »A nagy Norbiréka biznisz« elnevezésű Facebook-oldal mögött. A bíróság az ítélet indokolásában kitért arra is, hogy a vádlott semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, ilyet a bíróság többszöri felhívására sem csatolt. A bíróság a vádlottat három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért 120 óra közérdekű munkára ítélte. Az ítéletet a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős

– írta.

Az Indexnek megszólalt Király Dávid Izmael, aki elmondta, úgy véli, Béres Alexandra hazudik azzal kapcsolatban, hogy nem volt bizonyítéka, mivel a bíróság kérésének megfelelően elküldte emailben.

Formai okok miatt nem vették azt figyelembe, mivel ügyvédem sem volt, és egyszerűen csatoltam a szükséges dokumentumokat, amik a bíróság szerint nem feleltek meg a bizonyítási indítvány formai szabályainak. Éppen ezért kamerák előtt ülök be szakértők kíséretében hazugságvizsgálatra, illetve minden bizonyítékot a nyilvánosság elé tárok, és a teljes történetet elejétől a végéig megismertetem a publikummal. Én életem során nagyon sokszor hibáztam, és nem voltam vétlen, ebben a történetben viszont teljes mértékben ártatlan vagyok, és csak a bűnbak szerepét osztották nekem

– mondta, hozzátéve, amikor a bíró közölte, hogy az egyik legenyhébb retorziót kívánja a bíróság kiszabni rá, csak azt akarta, hogy már érjen véget ez az egész.

Pokollá tették az életemet. Egyetlen megoldás maradt számomra, a nyilvánosság. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy egy dokumentumfilmet készítek erről az aljas színjátékról, és egy profi stábbal és oknyomozó újságírók segítségével teszem meg azt, amit egy igazságos világban a bíróságnak es a rendőrségnek kellett volna megtennie. Felgöngyölítem az ügyet és véget vetek minden sumákolásnak. Mert úgy érzem ebben a háborúban én voltam a két nagyhatalom Ukrajnája.

– fejtette ki.

A bíróság döntésével kapcsolatban a Blikknek megszólalt Schobert Norbert is, aki az ügy mindkét érintettjét sajnálja.

Furcsállom, hogy a bizonyítékok hiányára hivatkozott a bíróság, hiszen én is láttam ezeket az iratokat, illetve Dávid is azt mondta, benyújtotta őket. Mindazonáltal Béres Alexandrával soha nem volt konfliktusom, és nagyon sajnálom őt ebben az ügyben, mint ahogyan Dávidot is, hiszen egy 23 éves fiatalemberről van szó, aki csak az igazságot szerette volna kideríteni. De sajnálom a feleségemet és a családomat is, amiért ez a mocskolódó oldal immár tíz éve működhet úgy, hogy hiába a rendőrségi és a NAV-feljelentés, érdemben nem történt semmi

– fejtette ki a lapnak.

Rovatok