Index Vakbarát Hírportál

Bekeményít a Netflix, a szigorítás Magyarországot is érinti

2023. május 24., szerda 09:25

Hamarosan a magyar Netflix-felhasználókat is értesítik arról, hogy a vállalat korlátozza a jelszómegosztás lehetőségét. A népszerű streamingszolgáltató kedden hivatalosan is bejelentette, véget ér az ingyenes jelszómegosztás azoknál, akik nem egy háztartásban élnek.

A Netflix kedden 103 országban értesítette a felhasználóit arról, hogy szigorítja a jelszómegosztás lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban és több mint száz másik országban ezentúl 

EGY NETFLIX-FIÓKOT CSAK EGY HÁZTARTÁSBAN SZABAD HASZNÁLNI

– írta a Reuters.

Habár a magyar felhasználók egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést a szigorításról, azonban a 24.hu-nak a vállalat megerősítette, 

hamarosan Magyarországra is megküldik az e-maileket arról, hogy egy fiókot nem lehet több háztartásban használni.

A portál hozzátette, a közlemény nem részletezi, hogy a Netflix milyen módon ellenőrzi a profilmegosztást, és pontosan mi történik, ha a szolgáltató érzékeli, hogy valaki megosztja előfizetését. Azonban a cég kiemelte, az eddig használt vendégfiókok átalakíthatóak lesznek egyedi előfizetéssé, valamint az előfizetési díj mellett havi 990 forint pluszösszegért a megosztott profilok is tovább használhatják az előfizetést.

Telítődött a piac

A Netflix már tavaly bejelentette, hogy korlátozza a fiókmegosztást, ugyanis adataik alapján piacuk lassan telítődik. A vállalat ezért új pénzkereseti lehetőség után nézett.

A cég becslése szerint a felhasználók több mint 100 millió háztartásban adták meg bejelentkezési adataikat barátoknak és családtagoknak. Március végén a Netflix fizető ügyfeleinek száma világszerte 232,5 millió volt.

A cég hangsúlyozta, az egy háztartásban élők továbbra is megoszthatják Netflix-fiókjukat, valamint utazás közben is használhatják a szolgáltatást.

Rovatok