Index Vakbarát Hírportál

Peter Srámeknek elege van a Zámbó családból, nem szeretne Jimmy lenni

2023. július 7., péntek 09:24

Megelégelte Zámbóék kritikáit, kitálalt a család támadó magatartásáról Peter Srámek. Az énekes, aki Zámbó Jimmy énekhangját kölcsönözte a tavaly megjelent A Király című sorozatban, nem szeretné, ha továbbra is Jimmyhez hasonlítanák őt, és azt sem, hogy minden megszólalását követően a jövőben is hívogatnák őt a családtagok.

Egyes előadók bizonyára szívesen elviselnék azt, ha a rajongók Zámbó Jimmyhez hasonlítanák őket állandó jelleggel, Peter Srámek számára azonban ez mára már sokkal inkább teher, mintsem jóleső bók. 

A szlovákiai születésű énekesnél nem véletlenül telt be a pohár, ugyanis amióta a 2022-ben képernyőre került A Király című filmsorozatban Zámbó Jimmy énekhangjaként vállalt szerepet – aminek érdekében másfél évig gyakorolt, hogy a dalokat akcentus nélkül legyen képes magyar nyelven elénekelni –, folyamatosan ki van téve a Zámbó család bírálatainak és kritikáinak.

A 29 éves előadó a kritikák ellenére állítja, sosem akarta utánozni Jimmyt, vagy a dalainak köszönhetően sikerre szert tenni, hiszen temérdek saját dala van, és telt házas fellépéseit sem ennek köszönheti. 

Próbálom megmagyarázni az embereknek, akik az elején azt mondták, Zámbó Jimmy kettő vagy kis Jimmy, hogy egyáltalán nem vagyok Jimmy, nem is szeretnék Zámbó Jimmy lenni. Néha ők azt érzik, hogy a koronát akarom elvinni Zámbó Jimmytől, Zámbó Jimmy akarok lenni, és nem vagyok elég hálás Jimmynek. Nekem megjelent négy lemezem saját dalokkal. Nem szeretnék Zámbó Jimmy helyére kerülni. Zámbó Jimmy volt, van és lesz, mindig. Én Peter Srámekként próbálok élni. Azt, hogy Zámbó Jimmy-dalokat is énekel, ezt bárki megteheti, de nem biztos, hogy telt házas koncerteket fog adni, mint én

– mesélte Srámek a Palikék Világa Szóló című műsorában. 

A Zámbó család azonban ezek ellenére sem nyugszik, és az énekes szerint, amint ő bármit csinál vagy éppen nyilatkozik, utána egyből csörög a telefonja, mert keresi őt az egyik családtag, ám a konstruktív megbeszélés helyett sokkal inkább csak egyoldalú szidalmazásról van szó. 

Peter Srámekre kíváncsiak, és azt akarják hallani, ami innen jön ki. Ezt nem tudják megérteni Zámbóék, egyikük sem, kivétel nélkül. Ezért vannak ezek a félreértések. Amikor megjelenik velem egy riport, biztos vagyok abban, hogy vagy aznap, vagy másnap felhív valaki a Zámbó családból. Vagy ha kijön egy videó, egy kép, egy poszt, már igazából várom azt, hogy megint jön egy támadás. Azt hiszik, támadással többet elérnek, de ez tévedés. Én nem fogom őket soha sehol támadni, csúnyán beszélni róluk, mert nincs miért. Én nem foglalkozom az ő életükkel, szerintem ők se foglalkozzanak az én életemmel. Tiszteletben tartom Zámbó Jimmyt és az ő munkásságát. Én csak azt csinálom, amit a közönség tőlem akar. És ha ezt akarják, akkor én megteszem

 – tette hozzá a műsorban. 

A Peter Srámekkel folytatott teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

Rovatok