Index Vakbarát Hírportál

Őrületes összegért kelt el Diana hercegné első munkaszerződése

2024. május 1., szerda 13:47

Átszámítva 3,8 millió forintért kelt el egy árverésen Diana hercegné első munkaszerződése, amelyben ráadásul még hazudott is a koráról, ugyanis 1961 helyett 1960-at tüntetett fel születési dátumaként.

Diana walesi hercegné első munkaszerződése, amelyben valószínűleg hazudott a koráról, 8470 fontért, azaz 3,8 millió forintért kelt el egy árverésen. A dokumentumot a tizenéves Lady Diana Spencer töltötte ki, alig néhány héttel azután, hogy Londonba költözött – írta a BBC szerdán.

Lady Diana Spencer 1979 májusában töltötte ki a lapot a Solve Your Problem Ltd. nevű ügynökséghez. Diana ekkor még csak 17 éves volt, és 1961 helyett 1960-at tüntetett fel születési dátumaként.

Andrew Stowe, a bristoli Auctioneum Ltd. árverezője szerint ez szándékos volt, hogy 18 évesnél idősebbnek tűnjön, és nagyobb eséllyel kapjon munkát vagy magasabb fizetést. „Lehet persze, hogy csak egy egyszerű figyelmetlenségről van szó” – tette hozzá.

A világ minden tájáról érdeklődtek

A dokumentum feltehetően Diana hercegné első hivatalos munkaszerződése. A fiatal lány különböző rövid távú munkákat vállalt dajkaként.

A dokumentum egy névtelen amerikai gyűjtőhöz kerül. Stowe elmondta: „Ez egy hihetetlen eredmény. A világ minden tájáról érdeklődtek. Az amerikai, hongkongi, kanadai és ausztrál licitálók mind megpróbálták megszerezni Diana első munkaszerződését.”

Ez egy hétköznapi munkaszerződés, egy darab irodai levélpapír, amely egy irattartó szekrényben volt több száz másik mellett. Ez a szerződés Diana »normális« életének egyik utolsó megmaradt pillanatképe

– tette hozzá.

Mint ismert, Diana 1997 augusztusában autóbalesetben vesztette életét, amikor fiai, Vilmos herceg és Harry herceg mindössze 15 és 12 évesek voltak.

Rovatok