Index Vakbarát Hírportál

Lezárták a Shakira elleni eljárást

2024. május 10., péntek 07:34

Ideiglenesen lezárták a Shakira elleni állítólagos adócsalás miatt indított legújabb eljárást. Egy csütörtöki bírósági közleményben az állt, hogy mivel az ügyészség és a katalán kormány részéről már nem érkezett semmilyen vád, nincs ok a nyomozás folytatására.

Shakira ellen legutóbb összesen 6,7 millió eurónyi állítólagos adóelkerülés miatt indult nyomozás. A 47 éves kolumbiai énekesnőt azzal vádolták, hogy egy offshore céget használt, hogy ne kelljen adót fizetnie a 2018-as jövedelme után. A spanyol ügyészek azonban nem találtak bizonyítékokat a vádakra, így az eljárást lezárták – írja a Welt.

Az ügyészek már szerdán javasolták a nyomozás lezárását, az énekesnő pedig korábban is tagadta, hogy bármi rosszat tett volna.

2022 májusában a barcelonai törvényszék 14,5 millió euró (5,7 milliárd forint) értékű adócsalással vádolta meg Shakirát. 2023 szeptemberében a spanyol kormány további kétmilliárd forintnak megfelelő összegű csalással vádolta meg a kolumbiai énekesnőt, miután még több csalása kiderült.

Shakira tagadta a vádakat, 2023 novemberében azonban mégis bíróság elé kellett állnia. Akár börtönbe is kerülhetett volna, ám végül megállapodott az ügyészekkel, és pénzbüntetéssel megúszta, több mint 7,3 millió eurós bírságot kellett fizetnie, valamint egy másik, 438 ezer eurós pénzbüntetést is elfogadott, hogy elkerülje a hároméves börtönbüntetést.

Rovatok