Index Vakbarát Hírportál

Pottyondy Edina: Kínában börtön jár érte, ha az elnököt Micimackónak nevezed

2024. május 14., kedd 20:05

Pottyondy Edina influenszer keddi videójában többek között beszélt Hszi Csin-ping kínai elnök magyarországi látogatásáról, Magyar Péterről és Mahmúd Ahmadinezsád holokauszttagadó volt iráni elnökről is.

Ahogy az Index is beszámolt róla, Hszi Csin-ping kínai elnök május 8. és május 10. között Magyarországra látogatott, amire csaknem húsz éve nem volt példa. A két ország stratégiai partnerséget kötött, és az együttműködést kiterjesztik a nukleáris iparra is. Magyarország és Kína összesen tizennyolc megállapodást írt alá.

A látogatásnak nem mindenki örült, a budai Várban momentumos aktivisták Micimackó-jelmezbe öltözve fejezték ki nemtetszésüket. A nemzetközi sajtó szerint ugyanis a kínai elnök hazájában mintegy 564 kifejezés használatát blokkolták a közösségi oldalakról, mondván, azok sértőek lehetnek az elnökre nézve. Ezekből a kifejezésekből 21 a Micimackó név különböző variációit takarja. 

Pottyondy Edina legújabb videójában kifejtette, hogy bár a jobboldalt nem zavarja, de Kínában börtön jár érte, ha Hszi Csin-pinget nyilvánosan Micimackónak nevezik vagy más sértő jelzővel illetik. „Kína persze már nem ugyanaz a gyilkos, embertelen, koncentrációs táborokat működtető kommunista diktatúra, mint a hetvenes években. Ma mindezeket a tulajdonságokat megtartva a világ vezető digitális diktatúrája, megfigyelő állama is egyben.” Véleménye szerint hiába van nemzeti kormány és Szuverenitásvédelmi Hivatal, az elmúlt héten ismét „vörös rongyokba öltözött a bűnös város”. Mint mondta, Magyarország olyan partnerséget kötött Kínával, amit eddig csak Pakisztánnak, Belarusznak, Etiópiának, Venezuelának és Üzbegisztánnak sikerült.

Az influenszer beszélt Mahmúd Ahmadinezsád látogatásáról is. A holokauszttagadó és Izrael-ellenes volt iráni elnök nemrég a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásokat. Pottyondy Edina szerint ennél a látogatásnál „talán csak az lenne durvább, ha doktor Mengele adna elő az orvosi egyetemen.”

A tartalomgyártó kitért arra is, hogy Magyar Péter a köztelevízión tartana vitát. Javaslata szerint felkérhetnék moderátorának Bayer Zsoltot, aki „egyenként küldene el minden megjelentet a Gulágra”.

A legbicskanyitogatóbb okoskodást a Youtube Kunhalmi Ágnese, a szegény ember Dobrev Klárája, a Psota Irén hasonmásverseny harmadik helyezettje adta elő Magyar Péterről

– fogalmazott Pottyondy Edina

A magyar gazdasági helyzettel kapcsolatban úgy látja, hogy valószínűleg jövőre a legszegényebb ország leszünk az Európai Unióban, így „már csak adni kell még húsz évet a Fidesznek”. Szerinte sokaknak nehéz megemészteni, hogy a románok is lehagytak minket, majd felidézte az Indexen megjelent, Nagy Márton gazdasági miniszterrel készített interjút, amely szerinte biztosan megnyugtatta az országot. 

A teljes videó alább megtekinthető:

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré.

Rovatok