Index Vakbarát Hírportál

Rohamosan csökken a görögországi nyaralók ára

2011. július 3., vasárnap 17:39

Rohamosan csökken a görög szigeteken a nyaralók ára, vásárló azonban alig akad. A tengerparti villák és apartmanok ára 5-6 éve nem volt olyan alacsony, mint idén nyáron, a tavalyi szezonkezdethez képest pedig az ingatlan fekvésétől függően 5 és 30 százalék közötti mértékben csökkentek az árak.

Rodoszon egy 270 négyzetméteres, 5 hálószobás villát 2009-ben 850 ezer euróért kínáltak, jelenleg 695 ezer euró az irányár - mondta a dpa hírügynökségnek Georg Petras, az Engel & Völkers ingatlanügynökség helyi partnere. Elsősorban Németországból, Ausztriából, Nagy-Britanniából és Olaszországból érdeklődnek az ingatlanok iránt, de a legtöbben óvatosak. A németek közül sokan további árcsökkenésben reménykednek, emelkedésre senki sem számít - tette hozzá Jürgen Michael Schick, a német ingatlanszövetség elnökhelyettese.

A kínálat a héten elfogadott újabb megszorító csomag következtében is növekedhet, hiszen a csomag nagyszabású privatizációs programot is tartalmaz. Az athéni tervek szerint nagyjából 75 ezer állami ingatlant adnak el, köztük számos kisebb szigetet és hatalmas telkeket is, mint például Krétán a Gorunes nevű település térségében fekvő egykori amerikai támaszpontot, amely 750 ezer négyzetmétert foglal el, vagy az Amerika Hangja rádiócsatorna 8 millió négyzetméteres egykori telephelyét az ország északi részén fekvő Xanthi városnál.

Rovatok