Index Vakbarát Hírportál

Öt magyar vállalat az ötszázas toplistán

2012. december 17., hétfő 13:47

Öt magyar cég szerepel az idén az EMEA régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) technológiai, média- és telekommunikációs cégeinek a Deloitte által összeállított 500-as rangsorában. A legjobb magyar cég a 135. helyezett Capture Zrt. lett, az abszolút első helyet pedig a francia Criteo szerezte meg - közölte a Deloitte hétfőn.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor tizenkettedik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő állami, illetve magánkézben lévő technológiai, média- és telekommunikációs cégeket, valamint élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó vállalatokat az EMEA térség 24 országában. A rangsorolás a megelőző ötéves időszak alatt elért százalékos árbevétel-növekedés alapján történik - tájékoztatott a könyvvizsgáló és tanácsadó cég.

A közlemény szerint a megmérettetésre az idén több mint 1100 cég jelentkezett. A legjobban teljesítő cégek ötéves átlagos árbevétel-növekedési üteme 83 százalékkal nőtt. A helyezések 40 százalékát szoftvergyártó cégek szerezték meg.

A Technology Fast 500 a régió legobjektívabb iparági sorrendje a technológiai ágazatban - idézi a közlemény Verbó Zoltánt, a Fast 500 program magyarországi vezetőjét.

A listára Magyarországról az idén öt cég tudott felkerülni. A Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. a 135. helyen végzett, az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. a 166. helyet szerezte meg. A Kilgray Fordítástechnológiai Kft. a 222., a Kishonti Kft. a 244. helyen áll, az E-bola Média Kft. pedig a 259. helyezett. Az ötszázas lista élén az online reklámiparban érdekelt francia Criteo végzett, öt év alatt több mint 200 000 százalékos növekedést elérve.

A közlemény szerint az idei a harmadik egymást követő év, amikor a francia cégek taroltak, 90 francia vállalkozás tudott bekerülni a rangsorba. Az Egyesült Királyság végzett a második helyen 74 vállalkozással, a harmadik helyezett Svédországot pedig 55 cég képviseli a listán.

Rovatok