Index Vakbarát Hírportál

Nyugta nélkül vitte a pizzát az adóhivatalba

2013. március 21., csütörtök 11:00

Nem adott nyugtát a vám- és pénzügyőrség hivatali épületébe kiszállított pizzáról egy zalaegerszegi futár a pénzügyőröknek, akik éppen a házhoz szállítást végző vendéglátóegységeket ellenőrizték.

Cséve Szabolcs, a NAV szóvivő elmondta, hogy a NAV Zala megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának munkatársai a nyugtaadási kötelezettség teljesítését ellenőrizték olyan pizzériák és vendéglők esetében, amelyek házhoz szállítást is végeznek. Összesen négy vendéglátóhelyről rendeltek telefonon pizzát az ellenőrök a hivatal épületébe, közülük az egyik futár nem adott nyugtát.

A szóvivő hozzátette, hogy a hatóság a nyugtaadást elmulasztó vállalkozónak akár egymillió forint mulasztási bírságot is kiszabhat, de nemcsak a vállalkozó, hanem az értékesítésben közreműködő alkalmazott is büntethető.

Nem ez az első eset, amikor egy figyelmetlen pizzafutár így jár. Több mint két éve, 2010 decemberében a fővárosban történt ugyanilyen eset. A házhozszállításkor szintén nem adtak számlát vagy nyugtát, csak egy úgynevezett pincérblokkot. Akkor a futár hibája nyomán az is kiderült, hogy a megrendelt és szállított ételeknek csak egy részét  ütötték be a pénztárgépekbe, így a cég sokkal kevesebb adót fizetett be, mint kellett volna.

Rovatok