Index Vakbarát Hírportál

Az esőzések miatt állnak az útépítések

2013. április 4., csütörtök 14:16

A szélsőséges időjárás az ország számos pontján késlelteti a jelenleg is zajló vagy éppen kezdődő út- és vasútépítési munkálatokat, amelyek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásait képezik – derül ki a társaság csütörtöki közleményéből.

A NIF emlékeztet arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint több mint 110 éve nem esett országosan ennyi csapadék az első negyedévben, mint az idén.

Az infrastruktúrafejlesztő közleménye szerint a kivitelezők  a felázott talaj miatt nem tudják elvégezni a föld- és vízépítési munkákat - így például a csatorna- és szivárgó-, valamint az ároképítést -, illetve a töltésépítéseket.

Ezenkívül az aszfaltozásnál, a betonburkolat építésénél, valamint a szigetelés és korrózióvédelem elkészítésénél is gondot okoz a folyamatos nagy mennyiségű csapadék - hívja fel a figyelmet a NIF.

A cég hozzáfűzi: a hídépítési és -bontási munkálatoknál ugyancsak gondot jelent a csapadékos időjárás és az ezt követő magas vízállás. Az elmúlt egy hónapban emiatt a szigeteléseket, a sóvédelmi munkákat, és a korrózióvédelmi festéseket nem tudták elvégezni - olvasható a közleményben.

Rovatok