Index Vakbarát Hírportál

Tovább titkolózik az NFM trafikügyben

2013. május 7., kedd 18:25

Visszautasította adatkérésünket az NFM. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kedden válaszolt az átlatszó.hu, a TASZ, a k-monitor, a hvg.hu, a Transparency, az origo.hu és az index.hu által benyújtott közérdekű adatigénylésre, amelyben a trafikpályázat részleteiről érdeklődtünk.

Bár korábban Pétervalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, állásfoglalásában kimondta, nyilvános adatnak minősülnek a pályázatok elfogadásának indokai, és a szerződések, a tárca szerint a koncessziós törvény meghatározza, hogy a trafikpályázatokban mi minősül közérdekű adatnak, az általunk kért adatok pedig nem ilyenek.

Levelükben azt írják, "kizárólag a nyilvános pályázatok elbírálása során készített emlékeztetőben foglaltak, valamint a koncessziós szerződés azon tartalmi elemei minősülnek közérdekű adatnak, amelyek a nyilvános koncessziós pályázat kiírásának a részét képezik"

Nem nyilvános szerintük a pályázatokat elbíráló bizottság névsora sem, és nem adják ki az üléseikről készült jegyzőkönyvek sem. Közzéteszik ugyanakkot a benyújtott pályázatok által elért pontszámot a koncessziós szerződések megkötése után számított harminc napon belül.

Rovatok