Index Vakbarát Hírportál

Kutyának sem kell a balatoni kemping

2013. június 3., hétfő 06:49

A pénteki határidőre a Vectigalis Zrt. egyetlen ajánlatot sem kapott a meghirdetett 17 balatoni (SCD-s) kempingre, ami azért furcsa, mert egyre nagyobb igény van a tóparti sátorhelyek iránt, írja a Napi Gazdaság. Tavaly 11 százalékkal nőtt a vendégszám, az idei foglalások pedig újabb 15-20 százalékos emelkedést valószínűsítenek.

Az egykor az SCD ingatlanfejlesztő vállalkozáshoz tartozó sátorozóhelyeket úgy hirdették meg, hogy a vevőjelölteknek a becsérték minimum 70 százalékát kellett megajánlani, de úgy látszik, ez nem volt elég vonzó a befektetőknek. Az összesen 20 milliárdra tartott kempingek közül a legértékesebb balatonfüredi, 24 hektáros vízparti kempingre − amelyet hatmilliárd forintért hirdettek meg − sem akadt jelentkező.

Pedig a város − ahogyan azt Bóka István polgármester a lapnak elmondta − szívesen tulajdonba venné a területet. A sátorozóhelyeket működtető Balatontourist Kft. adatai szerint a létesítmények üzemi szinten nyereségesek, tavaly növekvő árbevétel mellett 100-150 millió forint feletti eredménnyel zártak. Ez tette lehetővé, hogy idén a kempingek fejlesztésére és csinosítására is jelentős összeget fordítsanak: új mobilházakat telepítettek, felújították a füredi vízisípályát, kilenc kempingben pedig ingyenes wifi-szolgáltatást vezettek be.

A tavalyi adatok szerint a 178 ezer vendég 27 százaléka volt külföldi − a legtöbben Németországból érkeztek −, a magyarok száma meghaladta a 100 ezret.  A badacsonyi, zamárdi, siófok-sóstói és keszthelyi kempingeket az SCD korábbi partnere, egy ír cég üzemelteti. Ezek eladását még nem hirdették meg. A most zárult sikertelen pályázat azt valószínűsíti, hogy a Balaton-parti kempingek idén biztosan, de vélhetően jövőre is a Balatontourist kezelésében maradnak, és a nyereséges üzemeltetés következtében folytatódnak a kisebb méretű fejlesztések is.

Rovatok