Index Vakbarát Hírportál

A személyi hitelről nem szoktunk le

2013. június 5., szerda 07:28

Már két munkanap alatt személyi kölcsönhöz juthatnak a K&H-nál, akik például az elavult háztartási gépek cseréjét vagy a lakás kifestését szeretnék ilyen forrásból megoldani. Június elsejétől kedvező kamattal (THM: 19,3 százalék - 22,9 százalék) kínál személyi kölcsönt a K&H Bank.

Az MNB statisztikái szerint 381 milliárd forintnyi személyi kölcsön állomány volt kihelyezve a piacon április végén, és a havi új kihelyezés értéke nagyságrendileg 6 milliárd forint körül mozog.

"A hitelfelvételekhez hasonlóan a személyi kölcsönök iránti érdeklődés is visszafogott volt az utóbbi években. Lassú növekedés figyelhető csak meg, és jellemzően tavasszal és ősszel nő meg az igénylések száma. Az MNB statisztikái szerint 381 milliárd forintnyi személyi kölcsön állomány volt kihelyezve április végén, és a havi új kihelyezés mértéke nagyságrendileg 6 milliárd forint körül mozog. A személyi kölcsön szabad felhasználású, leginkább lakásfelújításra, nagyobb értékű tartós fogyasztási cikkek vásárlására fordítják az igénylők, nyaralási célra ma már ritkán nyúlnak ehhez a forráshoz"- mondta el Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az elmúlt évek adatai alapján a K&H Bank ügyfelei átlagosan 650 000 forintos személyi kölcsönnel rendelkeznek a felvehető 200 000 és 5 millió forint közti értékhatárból. A 24 és 84 hónap között választható futamidőből pedig átlagosan 52-55 hónapra veszik fel a hitelt.

Rovatok