Index Vakbarát Hírportál

Felpöröghet a motorgyártás Szentgotthárdon

2013. június 13., csütörtök 13:51

Az Opel új gyárának köszönhetően az évtized közepétől akár évi egymillió motor is készülhet majd Szentgotthárdon - közölte csütörtökön egy szombathelyi sajtótájékoztatón Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd Kft. ügyvezető igazgatója.

A gyár bővítését 2010-ben jelentették be, az 500 millió euró értékű projektnek köszönhetően az új motorgyárban ez év februárjában kezdődhetett meg a sorozatgyártás és a napokban indul egy új diesel-motor típus gyártása, valamint gőzerővel dolgoznak egy kisebb, benzines motorcsalád gyártásának a beindításán is - mondta.

Hozzáfűzte: amikor már minden működni fog, valamikor az évtized közepére több mint 600 ezer darab motort fognak gyártani az új flexibilis motorgyárban. Emellett a már meglévő gyártásra is egyre növekvő a kereslet, elsősorban a tengeren túli piacaik bővülése miatt, így szerinte az évtized közepére akár évente egymillió darab autókba való motor is készülhet Szentgotthárdon.

Solt Tamás hangsúlyozta: ahhoz, hogy ezt a feladatot teljesíteni tudják, megfelelő színvonalú és képzettségű munkaerőre van szükségük, ezért 2010 óta több mint 300 új munkatársat vettek fel a gyárba és a létszámot további 500 fővel kívánják bővíteni, amelynek köszönhetően 2015 végére több mint 1500-an dolgozhatnak majd az Opel szentgotthárdi gyárában.

Hozzátette: a saját dolgozók létszámának növelése mellett további 500-600 fős létszámbővítésre lesz szükség a gyár telephelyén állandó jelleggel dolgozó alvállalkozóik körében is.

Rovatok