Index Vakbarát Hírportál

Külföldre vágynak az egyetemistáink

2013. július 10., szerda 08:24 | aznap frissítve

Rekordot döntött a külföldön tanuló magyar egyetemisták száma - írja a Napi Gazdaság. A 2011−2012-es tanévben 4361 magyar diák utazott egyetemi tanulmányok, illetve szakmai gyakorlat céljából Európa különböző országaiba, ami 3,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Ezzel egy időben kiemelkedően sok külföldi diák döntött Magyarország mellett, összesen 3757 hallgatót fogadtak magyar egyetemek és vállalatok az Erasmus-program keretében.

Tandíjmentes egyetemi részképzésre 3472 magyar hallgató utazott, körükben továbbra is a német, a francia, az olasz és a spanyol egyetemek a legnépszerűbbek. A hallgatók fele a társadalomtudományok, illetve az üzleti és jogtudományok iránt érdeklődik.

Európai szinten mostanra elérte a hárommilliót az Erasmus résztvevőinek száma. A tapasztalatok szerint azok, akik hosszabb-rövidebb ideig nemzetközi környezetben élnek, önállóbbá, rugalmasabbá, elfogadóbbá válnak. Egy európai felmérés szerint az átlagnál másfél-két hónappal rövidebb idő alatt találnak munkát azok a fiatalok, akik külföldi tapasztalattal rendelkeznek.

Rovatok