Index Vakbarát Hírportál

Hét százalékot estek a Boeing-részvények

2013. július 13., szombat 14:16

Majdnem hét százalékot estek a Boeing-részvények, miután pénteken tűz ütött ki a Sába Királynője, egy etióp Boeing 787-es Dreamliner belső terében, írja a Telegraph. A repülőtér kifutópályáit péntek este hétkor újranyitották, de ettől az esettől függetlenül egy másik Dreamliner is visszafordult a manchasteri repülőtérre egy technikai hiba miatt Florida felől.

Az esetek miatt újra felmerültek a Dreamliner jövőjével kapcsolatos félelmek. A Boeing-részvények majdnem hét százalékot estek, és a 100 dolláros lélektani határ alatt is járt az ár.

A Boeing több mint húszmilliárd dollárt, azaz 4400 milliárd forintot fektetett a Dreamliner kifejlesztésébe. A gépet hároméves csúszást követően mutatták be 2011 végén, legfőbb vonzereje hatékony üzemanyag-felhasználása.

A Sába királynője volt az első Dreamliner, amely újra utasokat kezdett szállítani a korábbi problémák miatt elrendelt kényszerszünet után.

A British Airways pár hete kapta meg első Dreamlinereit, elvileg ősztől kezdenének velük utasokat szállítani Kanadába és az Egyesült Államokba.

Rovatok