Index Vakbarát Hírportál

Majdnem kétezer cég a feketelistán

2013. július 25., csütörtök 07:41

A második negyedévben - az előző hasonló periódushoz hasonlóan - valamivel több mint 1800 vállalkozás került fel a NAV-feketelistára, míg magánszemélyből és egyéni vállalkozóból közel 200-zal többen, összesen 4066-an szerepelnek a legnagyobb adótartozók felsorolásában - írja a Napi Gazdaság az adóhatóság 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió, illetve 10 millió forint feletti tartozással rendelkező cégeket, illetve magánszemélyeket tartalmazó adatai alapján.

A minimális tartozás alapján a cégek alsó hangon 183,6 milliárd, míg a magánszemélyek 40,6 milliárd adóforinttal maradtak adósok. A listán, amelyen egyelőre még nem szerepelnek összegek, megtalálható a volt szocialista politikus Zuschlag János, ahogy Gáspár Győző és felesége vagy a jó ideje elfogott milliárdos Földesi-Szabó László és Stadler József is.

A vállalkozásokat nézve, ahogy az előző negyedéves listán, úgy most is szerepel az állami felszámoló alá rendelt, stratégiailag kiemelt Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft., de továbbra sem került ki az adóhatóság látóköréből a Ganz Sziget Hajó-, Daru- és Acélszerkezetgyártó Kft., a Ganz Transelektro Közlekedési Zrt. vagy a Transelektro Ganz-Röck Kazán- és Erőművi Berendezések Zrt. sem.

Rovatok