Index Vakbarát Hírportál

2,5 millió forintos trükközés SZÉP-kártyával

2013. augusztus 19., hétfő 07:51

Két utazási irodánál is kiderült az ellenőrzések során, hogy SZÉP-kártyákra külföldi utakat adtak el 19 ügylet során 2,5 millió forint értékben, írja a hétfői Népszava.

Cséfalvay Zoltán államtitkárt az MSZP-s Garai István Levente kérdezte írásban a SZÉP-kártya forgalmazásával kapcsolatos ellenőrzésekről. A Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára válaszában leírta, hogy már tavaly a külföldi utak esetleges értékesítésének felderítésére irányult egy ellenőrzés, amit a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal végzett el. Ennek során tíz irodát ellenőriztek, amelyek összesen 60 milliós SZÉP-kártya forgalommal rendelkeztek, ekkor bukott le kettő is.

Egyes esetekben szabálytalanul a külföldi úthoz tartozó biztosítás kifizetését is lehetővé tették SZÉP-kártyával. Hat vállalkozónál fordult elő, hogy a SZÉP-kártyával értékesített szolgáltatás csupán szálláshely-szolgáltatás közvetítését takarta, nem pedig a rendelet szerint fizethető belföldi utazási csomagét. Tavaly egyébként szálláshelyre a SZÉP-kártyáról 17,8 milliárdos feltöltés mellett 10,1 milliárd forintot költöttek.

Rovatok