Index Vakbarát Hírportál

Bajban az amerikai söripar

2013. október 13., vasárnap 18:01

Az amerikai központi kormányzat leállása a söripart is fenyegeti. Egészen pontosan az új sörök engedélyezése állt le azzal, hogy nem dolgoznak az illetékes hivatalnokok.

Minden újonnan palackozott sört ugyanis engedélyeztetni kell, az amerikai alkoholtermékek és dohányipati termékek engedélyezéséért felelős hivatalnak rá kell bólintania a receptre, ha az különleges hozzávalókat tartalmaz, de még a címkére is igent kell mondania.

A hivatal ugye most nem fogad be kérelmeket és nem is dönt a már beadottakról. A sörgyártók azonban folyamatosan palackozzák italaikat. A leállás nem érinti a már létező márkákat és söröket, mint a New Belgium Brewing gyártó népszerű Fat Tire sörét vagy az Anheiser-Busch Budweiserét. De előbbi gyártó öt címke és három sör engedélyre is vár. Közte vannak szezonális sörök is.

A kormányzati leállás elhúzódásának olyan következményei lehetnek, hogy a téli szezonra készített sörök úgy fogynak el, hogy közben nem kaptak engedélyt a tavaszi szezonális sörök. A sörgyártók denveri találkozóján központi téma a leállás és következményei, de egyelőre nem találtak rá megoldást.

Rovatok