Index Vakbarát Hírportál

A Spar benzinkúton terjeszkedik

2013. október 14., hétfő 13:34 | aznap frissítve

A XI. kerületi Kondorosi út és a Fehérvári út kereszteződésében lévő benzinkútra napok óta ki van aggatva egy molinó, amely szerint a Spar boltot nyit a benzinkúton (a volt shop helyén), vasárnap pedig lázas nyitás előtti készülődés folyt a boltban – írja a Buksza blog. Az üzlet hétfőn – október 14-én nyit –, ezért az árakról még nem lehet tudni. A korábbi választék is változik, lesz kenyér, tej, más alapvető élelmiszerek is. Az üzlet nonstop lesz.

Azt egyelőre nem tudni, egyedi megoldásról van-e szó vagy a Spar további benzinkutakat szeretne bevonni a hálózatba.

A Hvg.hu kérdésére Nagy Zsolt, az OMV Hungária Kft. sajtóilletékese annyit árult el, hogy a témában hamarosan közös közleményt ad ki a két vállalat. Fehér István, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője hasonló tartalmú választ adott kérdésünkre.

A lépéssel, ha más kutaknál is ezt a megoldást választja a két cég, a Spar kikerülheti a plázastopból adódó macerát és növelheti a hálózatát. (Az OMV 170 benzinkutat üzemeltet országszerte.) A benzinkutak számára pedig azért lehet jó lehetőség, mert bár a kialakított boltok fontos bevételi forrást jelentettek, a forgalombővülésnek gátat vetett egyrészt, hogy a magas benzinár miatt egyre kevesebben ültek autóba, így egyre kevesebben tankoltak, másfelől ezekben a boltokban meglehetősen magasak voltak az árak.

Rovatok