Index Vakbarát Hírportál

Széles Gábor felszögeltetett egy csillagot a szállodájára

2013. november 15., péntek 14:52

Május óta suttyomban egykategóriányit javult Széles Gábor zalacsányi kastélyhotele. A jobb minősítésről azonban a szállodaszövetség nem tud, ezért valószínű, hogy a forradalmi tudományos ötleteiről is elhíresült magyar milliárdos tényleg saját maga szögeltetett fel plusz egy csillagot a 2012-ben vásárolt Batthyány Kastélyszállóra. – írja az Origo.

A hotel honlapján és homlokzatán is négycsillagos szállodaként hirdeti magát, pedig nincs nyoma annak, hogy a szállodaszövetségnél bármikor is kérte volna a 2011 novemberében megszerzett háromcsillagos superior minősítés felülvizsgálatát. Az Origo információi szerint Széles azt követően kezdte el kevesellni a csillagokat, hogy májusi cikkünkben furcsállottuk, hogy csak egy háromcsillagos szállót szánt egy dubaji sejk fogadására. Horváth Roland, a hotel szeptemberben indoklás nélkül elbocsátott igazgatóhelyettese szerint Széles Gábor ekkor személyesen telefonált a vezetőségnek, hogy tegyenek ki még egy csillagot. Horváth azt állítja: ő figyelmeztette a 9. leggazdagabb magyart, hogy csak úgy nem lehet felszögelni plusz egy csillagot, de végül neki magának kellett elmennie az alapanyagért.

Az Origo a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének engedélye nélküli felminősítésre eddig hivatalos magyarázatot nem kapott a hoteltől.

Szélesnek egyébként nincs sok tapasztalata az idegenforgalomban, ellenben víziója annál több van. Zalacsányba például egy 80 milliárd forintos projekt keretében golfpályával, hotellel, termálfürdővel, 400 férőhelyes villaparkkal, meg minden csilli-villi extrával akar arab milliárdosokat csábítani. Elképzelése szerint a gazdag arabok a zalacsányi hotel kedvéért jachtjaikkal felhajóznak majd az Adrián a horvátországi Punatig, és onnan elrepülnek majd az egyórányira lévő sármelléki reptérre, ahonnan pedig már tényleg csak fél óra a hotel. A Battyhány Kastélyhotelt egyébként Széles ötcsillagosra akarja tuningolni, de a történtek fényében mi nem nagyon értjük: mi kerül ebben 80 milliárdba?

Rovatok