Index Vakbarát Hírportál

A bólyi óriásvágó miatt retteg a szegedi disznós

2014. február 24., hétfő 08:57

Hamarosan közel 300 ember munkája szűnik meg Szegeden, a szegedma.hu értesülései szerint a Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó, a Pick termékeit gyártó Bonafarm-csoport már idén tavasszal belekezd az új vágóhíd felépítésébe a Mohács környéki Bólyon, így Szegedről is átkerül a vágás Mohács mellé.

A szegedi Pick gyárban naponta 2300 sertést vágnak heti öt alkalommal itt, és 300 embert vesz részt a munkafolyamatokban. „A munkaszerződésben szerepel egy olyan kitétel a munkavégzéssel kapcsolatban, hogy a munkáltató által meghatározott, változó munkahelyen kell, lehet dolgozni. Azaz, aki ezt a szerződést aláírta, tudnia kell, hogy bármikor átvezényelhetik másik területre, városba is akár. Mohácson szükség lesz a szakszerű munkaerőre, úgyhogy biztos, hogy ennek a 300 embernek felajánlják majd a költözés lehetőségét, az más kérdés, ki fog élni vele, és ki dönt úgy, hogy közös megegyezéssel szerződést bont, és más munkahelyet keres” – mondta el a lapak egy neve elhallgatását kérő dolgozó.

A lap felkereste a Bonafarm Zrt.-t, ahol Éder Tamás PR-igazgató annyit mondott, a közlejövőben Szegeden nem terveznek leépítéseket vagy kapacitáscsökkentést, és a Pick Szeged Zrt. dolgozóit a vállalat vezetése folyamatosan tájékoztatja a cégnél zajló fejlesztésekről, átalakításokról, azok várható hatásáról. A vágásnál kieső munkaerő nagy részének a készítményüzemekben kívánnak alternatív munkalehetőséget biztosítani.

Rovatok