Index Vakbarát Hírportál

Ha kimegy a Meki, bemegy a Burgi

2014. április 10., csütörtök 15:43

Burger King gyorsétteremláncának bővítését tervezi a Krím félszigeten azt követően, hogy a McDonald's múlt pénteken bejelentette: kivonul a félszigetről az egyre feszültebb orosz–ukrán konfliktus miatt – hivatkozza a The Moscow Times-t a Portfolio.

Ellátnák őket orosz Burger Kinggel

 A Burger King Krímben terjeszkedhet, kihasználva azt a piaci rést, amit a McDonald's hagyott, miután múlt pénteken bejelentette, bezárja három nagyvárosban (Szimferopol, Szevasztopol, Jalta) működő gyorséttermeit. A Burger King jelenleg nem üzemeltet éttermet a félszigeten, ahol az orosz–ukrán konfliktus miatt pattanásig feszült a helyzet az elmúlt hónapokban.

Az amerikai gyorsétteremlánc oroszországi vezetője, Dimitrij Medovij úgy fogalmazott, hogy tervezik gyorséttermek nyitását a Krímben, de arról egyelőre nem tud pontos információval szolgálni, hogy mikor és hány üzletet nyitnának.

Az elmúlt hetekben az orosz–ukrán konfliktus tartotta lázban a befektetőket. Miután Oroszország annektálta a Krímet, a nyugati hatalmak jelezték, hogy nem ismerik el Krím Oroszországhoz történő csatlakozását, és több gazdasági és politikai vezetőt számlabefagyasztással és vízumtilalommal szankcionáltak.

Pár nagy cég már kivonult

Krím elszakadását követő bizonytalanság miatt a gazdasági szereplők is aggódnak. A McDonald's pénteken jelezte, hogy határozatlan időre felfüggeszti a munkát három krími éttermében. Bár a vállalat mindent megtesz az éttermek mielőbbi kinyitása érdekében, az érintett alkalmazottaknak más ukrajnai egységekben ajánl munkát.

A McDonald's nem az első nyugati vállalat, mely felfüggeszti krími tevékenységét, korábban a Deutsche Post jelezte, hogy nem vállalja levelek kézbesítését a félszigetre.

Rovatok