Index Vakbarát Hírportál

Ők kaptak milliókat az NGM-től

2014. május 27., kedd 10:58

Az Echo Tv és a Lánchíd Rádió műsorait támogatja idén a Nemzetgazdasági Minisztérium, a tárca már 90 milliót költött utazásokra, és külső tanácsadókra és ügyvédekre is költött - derül ki a minisztérium most közzétett, a Napi.hu által szemlézett 2014-es kiadási listáiból.

A Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda bruttó 48,8 millió forintért menedzselte a II. kategóriás kaszinó-szeződések előkészítését és ellenjegyzését. A Varga-minisztériumnak további 30 milliós keretszerződése van több ügyvédi irodával is, a Lékó és Társa Ügyvédi Iroda 19,8 millió forintért felügyeli a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap jogi ügyeit, a Horváth és Társai Ügyvédi Irodával pedig 9,9 millióért szerződött le az NGM.

A Malév Zrt. felszámolása után a minisztérium tanulmányokat rendelt 3,2 millió forint értékben a Slot Consulting Kft-től, szintén ennyit kapott a Capitol Consulting Group Kft. is. 2013 decembere és 2014 márciusa között pedig hatályos volt az a szerződés, melynek értelmében a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tanulmányt készített az „egyes kereskedelmi építmények létesítési követelményeiről”, 9,7 milliért.

Az NGM munkatársainak külföldi utazásait pedig az OTP Travel Kft. szervezi, ők a központosított közbeszerzés egyik nyertesei, januártól májusig 89,1 millió forintért végezték a feladatukat. A cég tavaly kétéves keretszerződést kötött a minisztériummal, 195,9 millió forint értékben. A Varga-minisztérium különböző műsorokat is megrendelt már idén.

Az Echonak 4,1 milliót fizettek A Díj című magazinműsorért, amely márciustól már a Sikeresek, vállalkozók néven fut, a Lánchíd Rádiónak pedig 4,2 milliót fizettek a Kilátó-Látványtárért, további 3,6 milliót az Összegző című műsorért.

Rovatok