Index Vakbarát Hírportál

Végre védjegy lehet a Police

2014. július 7., hétfő 07:28

A napokban jogerőre emelkedett a Fővárosi Törvényszék végzése, amely szerint a „Police” szó védjegybejelentése nem ütközik közrendbe vagy közerkölcsbe, a kifejezésre vonatkozó védjegyoltalmat Magyarországon ki kell adni, írta a Népszabadság.

A Police divatmárkát birtokló olasz tulajdonosok, köztük Ennio De Rigo, a cég elnöke védjegyoltami bejelentést kért a márkanévre, a márkával már az 1980-as évek közepe óta jelen vannak a nemzetközi piacon.

A kérést vizsgáló Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a védjegy-bejelentési eljárás vizsgálata során viszont arra jutott, hogy a Police szó – egy átlagos fogyasztó számára – egyértelműen a rendőrségre utal, így a kifejezést gazdasági szereplők nem szerezhetik meg maguknak. A bejelentést az SZTNH elutasította, ebbe azonban nem nyugodtak bele az olaszok, az ügy fellebbezés után a Fővárosi Törvényszék elé került.

A Fővárosi Törvényszék végül is elfogadta az olasz divatmárka érveit. A Police kifejezés védjegybejegyzése a közrendbe és közerkölcsbe nem ütközik, az oltalom pedig ezen az alapon nem tagadható meg.

Rovatok