Index Vakbarát Hírportál

Fapados-forradalmat készít elő a Lufthansa

2014. július 9., szerda 16:02 | aznap frissítve

Új, hosszú távú járatokat teljesítő diszkont légitársaságot alapítana a német Lufthansa-csoport, a társaság várhatóan 2015 telén indítja első gépeit - közölte a német légitársaság szerdán honlapján, írja az MTI.

Közlésük szerint azt még vizsgálják, hogy egyedül, vagy partner légitársasággal hozzák létre az új céget, utóbbi esetre készülve már megkezdték a tárgyalásokat a Turkish Airlines-szal. A flotta várhatóan hét Boeing 767-esből, vagy Airbus A330-asból áll majd.

Emellett további lépéseket is tesz a Lufthansaa csoportjában lévő flotta jobb kihasználása, költséghatékonyabb üzemeltetése érdekében. Vizsgálják, hogy a költségesebb gépeik, így az Airbus A340-eseik használatát hogyan tudnák gazdaságosabbá tenni, a jelenleg Bombardier CRJ típusokat használó Eurowings flottáját pedig teljesen lecserélik, és a kanadai gyártó modelljeit Airbus A320-asokkal váltják fel, ezekből 23 érkezik a flottába.

Ezeket a lépéseket a további költségcsökkentés mellett azért hozza meg aLufthansa, mert így "nagyobb előnyt" tudnak húzni a folyamatosan fejlődő légi piacból - írták.

Rovatok