Index Vakbarát Hírportál

Ha szereti a kempinggázt, most boldog lesz

2014. augusztus 6., szerda 11:41 | aznap frissítve

Új kempingpalackot fejlesztett ki, és hozzá országos cserehálózatot hozott létre a Prímagáz, amellyel megoldódik a túrázók régi problémája. Eddig ugyanis a kempingpalackok újratöltése nehézségekbe ütközött, ezentúl azonban mintegy 30 helyen lehet töltöttekre becserélni a kiürült palackokat. Megyeszékhelyeken és a kiemelt turisztikai körzetekben nyíltak meg a cserepontok.

Az eddig Magyarországon kézen-közön forgalomban lévő túrapalackok újratöltése nem volt egyszerű. Igen kevés helyen lehetett megtölteni a palackokat, de elterjedtek a sportáruházakban kapható, egyszer használatos, eldobható palackok is, amik viszont nem éppen környezetbarát holmik.

A problémák orvoslására a Prímagáz kifejlesztette a turisták igényeinek mindenben megfelelő megoldást. A 2,7 kilogramm PB-gázt tartalmazó Príma Kemping palack acélból készült, és könnyen hordozható. A hozzá kapcsolódó szolgáltatás előnye, hogy garantált mennyiségű és minőségű töltetet kap a vevő, és a palack hosszú évekig biztonságosan használható. Nem kell otthonról szállítani a palackokat, a csereponton is hozzájuthatnak a kirándulók.

Az országban mintegy 30 helyen van lehetőség a Kemping palackok megvásárlására és becserélésére. Minden megyeszékhelyen, illetve turisztikailag frekventált körzetben vannak elérhető cserepontok. A palack az okostelefonnal rendelkezőknek megmutatja azt is, hol lehet legközelebb becserélni. Ehhez elég beolvasni a palástra festett QR-kódot, amely a cserepontok listáját tartalmazó weboldalra vezeti a vásárlót.

Rovatok