Index Vakbarát Hírportál

Elfogatóparancsot adtak ki a kamu idősgondozási alapítvány vezetője ellen

2014. augusztus 21., csütörtök 10:21

A NAV dél-dunántúli nyomozói folytatnak eljárást egy pécsi alapítványnál, ahol a gyanú szerint idős, beteg emberek gondozására felvett állami támogatásokkal éltek vissza.

Az alapítvány egy pécsi házaspár hozta létre, és 151 egyedülálló idő ember házi gondozásához igényelt állami hozzájárulást, de a gyanú szerint a kapott 13 millió forintos támogatásnak csak egy kis részét fordították a gondozottak javára.

A Bama.hu úgy tudja, hogy a gyanú szerint az alapítvány 80 gondozott esetében egyáltalán nem, vagy csak részben fordította ellátásra az igényelt összeget. A legtöbb esetben papíron leigazolták a heti többszöri helyszíni ellátást, amit a betegek és rászorulók valójában csak néhány esetben, vagy egyáltalán nem kaptak meg. Ráadásul az alapítvány több esetben nem beazonosítható, vagy már elhunyt idős beteget szerepeltetett a segítségnyújtás alanyaként.

A gyanúsítottak költségvetési csalás miatt akár három év börtönbüntetésre is számíthatnak. A házaspár férfi tagja a gyanúsítás közlését követően eltűnt. Jelenleg is szökésben van, ellene elfogatóparancs van érvényben.

Rovatok