Index Vakbarát Hírportál

Amerikai bankóriásnak ad pénzt a kormány

2014. augusztus 27., szerda 12:21

Több mint hárommilliárd forintos beruházással 250 új munkahelyet teremt a Budapest Citi Szolgáltató Központ, amelyhez a magyar kormány 250 millió forintos támogatást nyújt - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a KÜKÜM államtitkára.

Szíjjártó az MTI szerint olyanokat mondott a sajtótájékoztatón, hogy "a szolgáltató központok újabb lendületet adnak a magyar gazdaságnak" és hogy "a kormány célja, hogy minél több magas hozzáadott értékű, innovációs, kutatási és szolgáltatási kapacitást vonzzon Magyarországra".

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy nagyra értékelik a magyar kormány támogatását a szolgáltató központ bővítéséhez, és hangsúlyozta, hogy a Magyarországon elérhető magasan képzett és elkötelezett szakemberbázisra építve kívánják bővíteni szolgáltatási tevékenységüket.

Ágostonné Előd Beáta, a Budapest Citi Szolgáltató Központ vezetője elmondta: a beruházással az információtechnológiai, biztonsági, mérnök-fejlesztési, valamint pénzügyi elemzési területeken bővítik a szolgáltatási tevékenységet.

Rovatok