Index Vakbarát Hírportál

Bankok-állam: 3-26

2014. szeptember 15., hétfő 07:32

Hétfőn négy újabb devizahiteles pert tartanak a Fővárosi Törvényszéken. Az FHB Ingatlanlízing Zrt., a CIB Bank, a Savaria Takarékszövetkezet, valamint az OTP Ingatlanlízing Zrt. keresete lesz napirenden. Az augusztus 25-i határidőig összesen79 banki keresetlevél érkezett a bírósághoz, amelyből 42-t hiányosságok miatt visszautasítottak, ezeket öt napon belül pótolhatták a pénzintézetek.

A csütörtöki adat szerint keresetlevelet 34 felperes adott be újra. Eddig a bíróság 29 ítéletet hozott, ebből 26 felperesi keresetet utasított el teljesen, 3 esetben adtak részben helyt a keresetnek, egy pénzintézet visszalépett, három esetében felfüggesztették az eljárást, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A visszalépő a Banco Primus Fióktelep Magyarország volt, részlegesen pedig a K&H Bank Zrt., UCB Ingatlanhitel Zrt. és a Magyar Cetelem Bank pénzintézetek keresetét hagyták jóvá. Az Alkotmánybírósághoz az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank ügyében fordul a Fővárosi Törvényszék.

A törvényben meghatározott határidőig, vagyis szeptember 24-ig valamennyi pénzintézeti kereset ügyében határozatot hoz a Fővárosi Törvényszék Fazekas Sándor elnök bejelentése szerint.

Rovatok