Index Vakbarát Hírportál

Kivonul a Citi Magyarországról

2014. október 14., kedd 14:15 | aznap frissítve

Negyedéves jelentése közzétételekor a Citigroup bejelentette azt is, hogy 11 piacon megszüntetik a lakossági jelenlétet, köztük Magyarországon – írja a Portfolio.hu .

A listán Magyarországon kívül Costa Rica, Csehország, Egyiptom, Salvador, Guam, Guatemala, Nicaragua, Panama, Peru, Japán és Dél-Korea szerepel. A negyedéves jelentés szerint 2015 végéig tervezik megvalósítani a kivonulást; a maradó, nem lakossági ügyfeleket egy másik cégbe, az intézményi ügyfelek kiszolgálását végző pénzintézethez szervezik ki (Institutional Clients Group).

Tavaly év végén 429 milliárd forintnyi betét volt a Citi magyar fióktelepénél. Összehasonlításképpen, a legnagyobb magyar banknál, az OTP-nél 3200 milliárd, a Budapest Banknál pedig 472 milliárd forintnyi betét volt.

„A Citigroup a mai napon bejelentett egy sor, a globális lakossági banki üzletágának átalakítását felgyorsító stratégiai lépést, amelyek célja, hogy azokra a piacokra összpontosítson, ahol a legnagyobb mérettel és növekedési potenciállal rendelkezik.” Így kezdődik a magyar Citi fióktelepének közleménye, majd hasonló stílusban folytatódik.

A lényeg: a kkv, valamint vállalati és intézményi ügyfeleiknek továbbra is nyújtanak majd szolgáltatásokat a közlemény szerint. A lakossági üzletág beszüntetéséről szóló közleményben egyébként az egyik mondat úgy kezdődik, hogy „Magyarország kulcsfontosságú a Citi európai stratégiája szempontjából”.

A bank megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyfélkiszolgálás úgy zajlik tovább, ahogy eddig, az értékesítés további részletei később derülnek ki. 

Rovatok