Index Vakbarát Hírportál

Magyar kutyaorr már régen szagolt ki ennyi cigarettát

2014. október 28., kedd 10:10

Több mint ötezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy százhalombattai és két budapesti illegális cigarettaraktárban egy cigarettakereső kutya segítségével.

A kutya Budapesten egy erzsébetvárosi bérház pincéjébe vezette a pénzügyőröket, ahol egy lezárt helyiségben 865 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Eközben a rendőrség munkatársai a bérház környékén igazoltattak egy embert, akinél szintén adójegy nélküli cigarettát találtak. A férfi lakásából aztán még további 101 ilyen csomag került elő.

Egy X. kerületi lakásban is ellenőrzést akartak végezni a pénzügyőrök, ám a tulajdonos - miután meglátta a cigarettakereső kutyát - nem engedte be őket. Az épület másik oldalán várakozó pénzügyőr észrevette, hogy a lakó az ablakon keresztül egy bőröndöt és kartondobozokat dobál ki az utcára. Ezekben 849 doboz különféle magyar adójegy nélküli, duty free feliratú belorusz cigaretta volt, amelynek eredetét a lakás tulajdonosa nem tudta igazolni. A megközelítőleg 700 ezer forint értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták. Az igazolatlan eredetű dohánytermék birtoklása miatt a várható bírság több mint 850 ezer forint.

Cigaretta után kutattak Százhalombattán is. Itt egy panelházi lakásban és az ahhoz tartozó tárolóban 3200 csomag különféle magyar adójegy nélküli, részben duty free felirattal ellátott cigarettákat találtak a pénzügyőrök. A külföldi cigaretták eredetét a lakás tulajdonosa nem tudta igazolni, ezért a 2,5 millió forint értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták. Az igazolatlan eredetű cigaretta birtoklása miatt a várható bírság több mint 3 millió forint - áll a közleményben.

Rovatok