Index Vakbarát Hírportál

Ugyanannyi pénzért csak 100 hal fogható a Balatonon

2014. december 11., csütörtök 11:24

Nem változik a balatoni területi horgászengedély ára jövőre, viszont ezentúl egy horgász egy évben maximum száz nemes, azaz méretkorlátozás alá eső halat vihet majd haza, írja a Sonline.hu.

Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt. a lapnak elmondta, hogy a társaság bevétele 30 millió forinttal nőtt horgászjegyek értékesítéséből, ami azt mutatja, hogy nő a pecások bizalma a horgászat leállítása óta. A halgazdálkodási cég vezetője szerint három év kell ahhoz, hogy a fogásokon jól kimutathatóan meglátszódjon: már csak a pecás foghat ki halat a Balatonból.

Az új horgászrend a gyermekhorgászoknak kedvező lesz, korlátozza viszont a vitorlásról horgászást, mert azt csak területi engedéllyel lehet majd csinálni. Tervezik, hogy teret nyitnak a Balatonon is a bojlis horgászatnak; ez az Angliából elterjedt, jobbára a nagytestű pontyokra menő „fogd ki és dobd vissza” jelszavú horgászat.

Szári egy múlt heti sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy bővíteni fogják a céghez tartozó tógazdaságrendszert,  annak érdekében, hogy a zrt. a halutánpótlás biztosítására és a halfogyasztás népszerűsítésére koncentrálhasson.

Rovatok