Index Vakbarát Hírportál

Vasárnapi zárva tartás: döntöttek a benzinkutakról

2015. március 17., kedd 11:34

Az Országgyűlés kedden törvényben rögzítette: a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály hatálya azokra az üzletekre is kiterjed, amelyek

Az MTI szerint három fideszes képviselő, Szatmáry Kristóf, Mengyi Roland és Vas Imre előterjesztésére 115 igen szavaztak igennel, 37-en nemmel, 24-en pedig (köztük két fideszes, Bencsik János és Czomba Sándor) tartózkodtak.

A kis- és nagykereskedelmi tevékenységet egyszerre folytató üzletekre vonatkozó korlátozás lex Metróként vonult be a köztudatba.

A benzinkutak területét érintő szabályozással kapcsolatban a törvényalkotási bizottság ülésén a kormánypártok részéről megerősítették: a benzinkutak saját üzletei nyitva lehetnek vasárnaponként is, a töltőállomások területén működő, de üzemanyagot nem áruló boltokra viszont vonatkozni fog a vasárnapi tilalom.

Mi, mint család ebben nagyon sérülünk – mesélte egy boltos a családok védelmében hozott törvényről, alkalmazottak is meséltek nekünk arról , hogy élik meg a változást. Itt pedig azt nézheti meg, mivel ütötte el a KDNP-s polgármester az utolsó szabad vasárnapot. 

Ha önnek is boltja van, és szeretne szerepelni az Index vasárnapi nyitvatartós térképén,itt regisztrálhat a cikk végén.  

Rovatok