Index Vakbarát Hírportál

Most vegyen bugyigyárat!

2015. március 31., kedd 13:40 | aznap frissítve

Eladná a dunaújvárosi gyárát a fehérneműket gyártó Triumph, a gyár mielőbbi értékesítésére pedig nagyon jók a kilátások – közölte kedden a fehérneműgyártó cég magyarországi menedzsmentje az MTI-vel.

A német cég múlt kedden jelentette be, hogy megszünteti a burgenlandi Felsőőrben (Oberwart) működő üzemét, és magyarországi telephelyének eladását tervezi. A Triumph első lépésként augusztus végéig csökkenti a dunaújvárosi gyár kapacitását.

A leépítés legfeljebb 170 munkavállalót érint majd a jelenlegi 412 alkalmazottból.

A menedzsment a lehető leghamarabb igyekszik vevőt találni a gyárra, amely szerintük több szakmai befektető csoportot is érdekelni fog.

Ha nem találnak a gyárra vevőt, akkor a Body Fashion Magyarország Kft., a Triumph magyar leányvállalata az év végén befejezi magyarországi működését. A cég a lehető legtöbb dolgozóját igyekszik új álláshoz juttatni – írták –, az első egyeztetés a Munkaügyi Hivatallal hétfőn már meg is történt.

A német Triumph a világ egyik legnagyobb fehérnemű gyártója, ami 2010-ben zárta be a stájerországi Hartbergben működő üzemét, ahol 300-an dolgoztak. 2013-ban a burgenlandi Felsőpulyán (Oberpullendorf) és az alsó-ausztriai Aspangban zárt be gyárakat, és ezzel 350 munkahelyet számolt fel.

Az 1886-ban Németországban alapított cégnek jelenleg 49 leányvállalata van, 120 országban van jelen, és 33 ezer embert foglalkoztat. A magyarországi leányvállalat 1989 óta működik, termékeit 24 saját és franchise-márkaboltban és több mint 300 viszonteladó partneren keresztül értékesíti.

Rovatok