Index Vakbarát Hírportál

Csányi és Simicska is távolodna Overdose letartóztatott gazdájától

2015. április 25., szombat 12:07

Kellemetlenné vált a nagy magyar üzletembereknek Mikóczy Zoltán, Overdose gazdája, akiről a héten derült ki, hogy bűnszervezetben elkövetett áfacsalással gyanúsítanak - írta a Hvg.hu.

A gyanú szerint az ország leghíresebb lovának gazdája egy cukormaffia tagja volt, és összesen 1,2 milliárd forint áfát csalt el. Ekapták, és a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte a vállalkozót. 

Habár a cukros ügyhöz semmi köze a dolognak, de Mikóczy egyik cégébe, a ló ügyeivel foglalkozó  Overdose Vagyonkezelő Kft.-be öt magyar nagyvállalat 2010 márciusában beszállt tulajdonosként. Mikóczy megtartott magának 50 százalékot, további tíz-tíz százalékot szereztek a következő cégek:

A cégek közleményt küldtek a Hvg.hu-nak arról, hogy távolodnának Mikóczytól, és nem voltak elégedettek a vele való együttműködéssel:

az öt, egyenként 10 százalékos tulajdonrészt képviselő tulajdonostárs már korábban is azt tapasztalta, hogy az Overdose ügyben vállalt legfontosabb célkitűzések ellehetetlenülnek. Megoldási javaslatainkkal kapcsolatban az Overdose többségi tulajdonosától fogadókészséget nem tapasztaltunk, ezért jogi lépéseket tervezünk tenni az ügy megoldása érdekében.

Ezt azzal egészítette ki a CIG Pannónia, hogy "megfelelő vételi ajánlat esetén a CIG Pannónia megfontolja a tulajdonrész értékesítésének lehetőségét".

Rovatok