Index Vakbarát Hírportál

400 feljelentés a Kun-Mediátor miatt

2015. április 27., hétfő 18:21

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség közlése szerint eddig mintegy 400 feljelentés érkezett a Kun-Mediátor-üggyel kapcsolatban. A cég vezetője, Dobrai Sándorné Marcsika jelenlegi tartózkodási helyéről a rendőrségnek nincsenek információi, ahogy a cég több károsultját képviselő Dobrossy Istvánnak sem.

Dobrossy az MTI-nek elmondta, tudomása van arról, hogy házkutatásokat tartottak a nyomozók az ügyben, de hogy hányszor és hol, azt nem tudja. Arról viszont van információja, hogy Dobrai Sándorné veje, Kemecsi László vallomást tett és igyekszik segíteni abban, hogy a több száz károsult visszakapja a pénzét. Kemecsi, aki csak az utazási irodát vezette, az Indexnek azt állította, hogy nem tudtak semmit az esetleges csalásokról.

Mint ismert, a rendőrség két hete jelentette be, hogy sikkasztás gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. Az MNB jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél, ami főként utazási irodaként működött, de pénzváltással és pilótajátékkal is foglalkozott, bár pénzügyi tevékenységre nem volt engedélye.

Ahogy azt csütörtökön megírtuk, a néhány milliárdos kárt okozó cégnek 2005-ben Fazekas Sándor akkori polgármester, jelenlegi agrárminiszter adott önkormányzati ingatlant a tevékenységéhez. Dobrai Sándorné pedig az önkormányzat idegenforgalmi és külkapcsolati bizottságának volt külsős tagja.

A Kun-Mediátor-ügynek nagyjából 700 károsultja van, tehát elképzelhető, hogy további feljelentések is érkeznek az ügyben.

Rovatok